Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Ikeamöbel åk 7

Skapad 2018-09-04 08:28 i Ytterbyskolan Kungälv
Grundskola 7 – 9 Svenska Svenska som andraspråk
Har du någon gång varit på IKEA för att titta på möbler? Då kanske du har upptäckt att alla möbler har ett namn, t.ex. finns det ett soffbord som heter Hemnes och en bokhylla som heter Billy. Du ska i den här uppgiften tänka ut en möbel som ska bära ditt namn. Vilken är din drömmöbel egentligen? Du kan även få välja en inredningsdetalj om du vill, tänk dig att man ska kunna hitta den på IKEA. Kanske blir det en soffa som heter Cajsa eller ljuslykta som heter Vincent?

Uppgifter

 • Ikeamöbel

Kopplingar till läroplanen

 • Kunskapskrav
 • Eleven kan skriva olika slags texter med viss språklig variation, enkel textbindning och i huvudsak fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och strukturer.
  Sv  E 9
 • Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett i huvudsak fungerande sätt kan eleven förtydliga, förstärka och levandegöra sina texters budskap.
  Sv  E 9
 • Dessutom kan eleven förbereda och genomföra enkla muntliga redogörelser med i huvudsak fungerande struktur och innehåll och viss anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
  Sv  E 9
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: