Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Sv - Läsprojekt

Skapad 2018-09-04 14:01 i Önnerödsskolan Härryda
Grundskola 7 – 9 Svenska som andraspråk Svenska
Ni kommer under ett par veckor att få läsa böcker i mindre läsgrupper. Ni ska vara minst två, gärna fler i varje läsgrupp. Ni behöver komma överens om vilken bok ni ska läsa tillsammans. Flera av titlarna finns på elib och några finns i biblioteket. När ni har bestämt er för vilken titel ni ska arbeta med så ska ni göra en plan för er läsning. Ni kommer ha fem veckor att läsa klart boken, vecka 37-41. Vecka 42 kommer ni att få spela in ett boksamtal om den bok som ni har läst. Till det tillfället ska ni förbereda er med frågor var som ni ska samtal och diskutera.

Matriser

Sv SvA
Läsprojekt

E
C
A
Läsförståelse
Du visar viss läsförståelse när du läser olika texter. Du gör enkla sammanfattningar av innehållet i tidsordning. Du kommenterar innehållet på ett enkelt sätt.
Du visar god läsförståelse när du läser olika texter. Du gör utvecklade sammanfattningar av innehållet i tidsordning. Du kommenterar innehållet på ett bra sätt.
Du visar mycket god läsförståelse när du läser olika texter. Du gör välutvecklade sammanfattningar av innehållet i tidsordning. Du kommenterar innehållet på ett mycket bra sätt.
Tolka & resonera om budskap
Dessutom kan eleven utifrån egna erfarenheter och referensramar samt olika livsfrågor och omvärldsfrågor tolka och föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om tydligt framträdande budskap i olika verk.
Dessutom kan eleven utifrån egna erfarenheter och referensramar samt olika livsfrågor och omvärldsfrågor tolka och föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om budskap som är tydligt framträdande och budskap som kan läsas mellan raderna i olika verk
Dessutom kan eleven utifrån egna erfarenheter och referensramar samt olika livsfrågor och omvärldsfrågor tolka och föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om budskap som är tydligt framträdande och budskap som kan läsas mellan raderna eller är dolda i olika verk.
Samtala och diksutera
Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med enkla och till viss del underbyggda argument på ett sätt som till viss del för samtalen och diskussionerna framåt.
Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med utvecklade och relativt väl underbyggda argument på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt.
Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med välutvecklade och väl underbyggda argument på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt och fördjupar eller breddar dem.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: