Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Dramalek

Skapad 2018-09-10 09:54 i Förskolan Tomtberga Östhammar
Förskola
I arbetet med drama ges barnen möjlighet att använda sin fantasi och att gå in i olika roller. Förmedla upplevelser ,tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, rörelse, sång, musik, dans och dram. Detta arbete syftar till att stärka barns tillit till sig själva och som en del i arbetet med språkutveckling. Att alla barnen ska bli sedda och att komma till tals våga prova på och bli självständiga.

Innehåll

METOD :

Vi är tillsammans med Trolleti lekhallen 16 barn som är 4-5 år .Vi leker fantasilekar ex så har vi flugit iväg på vår flygande matta och i fantasin hamnat på spännande platser såsom djungeln, Grönland, hos sjörövare ,vi sjunger , rim och ramsor . Vi har använt oss mycket av samarbetsövningar och regellekar för att få en sammansatt och trygg grupp.

Vi dansar och har rörelse efter musik. 

 Reflektion tillsammans med barnen, efter varje aktivitet, hur kändes det ?var det något som du undrade över? Var det roligt eller mindre roligt.

Vi håller på 1  ca 1 timme./ veckan.I vissa lekar ser jag att barnen gjort framsteg på olika sätt.

 

 

Kopplingar till läroplanen

  • nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära,
    Lpfö 18
  • självständighet och tillit till sin egen förmåga,
    Lpfö 18
  • förmåga att lyssna på och reflektera över andras uppfattningar samt att reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar,
    Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: