Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Marknadsföring

Skapad 2018-09-17 18:03 i Midsommarkransens gymnasium Stockholm Gymnasieskolor
Gymnasieskola Affärskommunikation Administration Företagsekonomi
Marknadsföring handlar om att synas på en marknad och erbjuda det som kunden vill ha. Har du tänkt på hur mycket runt omkring dig som handlar om marknadsföring? Beroende på vem du frågar får du sannolikt inte samma svar. Vilken form marknadsföringen än tar finns alltid ett syfte: att skapa eller tillgodose förväntningar och behov, att öka företagets försäljning och stärka sitt eget varumärke.

Innehåll

 

Planering Kapitel 1-4

Lektioner: måndagar kl.10:45-11:50  och onsdagar kl. 12:05-13:20

Vecka 35 – 36 Kap 1 Alla marknadsför sig

     

Kursintroduktion

     

Gör uppgifter 1.1, 1.2, 1.11, 1.12, 1.14 

     

Repetera s.31

     
       

Vecka 37 Kap 2 Allt börjar med marknadsplanen

     

Powerpoint 2

     

Gör uppgifter 2.1, 2.2, 2.3 2.4, 2.6, 2.7, 2.8

     

Gruppuppgift 2.5

     

Repetera s.45

     
       

Vecka 38 Kap 3 Att samla information

     

Repetera Kapitel 1 och 2

     

Intro Kapitel 3

Vecka 38: Marknadsplan Kap 3

     

Powerpoint 3

     

Gör uppgifter 3.1, 3.2, 3.3, 3.4, 3.5, 3.6

     

Gruppuppgift 3.8, 3.9

     

Repetera s.79

     
       

Vecka 40: Kap 4

     

Uppgifter: 4.1, 4.2, 4.3, 4.4, 4.5, 4.7, 4.9

     

Repetera s. 115

     

Arbeta med Marknadsplanen

Vecka 41: Inför Prov

     

Övningsuppgifter

     
       

Vecka 42: Prov Kap 1-4

     

 

 

 

Uppgifter

 • Marknadsplan

 • Kampanjplan

 • Prov Kapitel 1-4

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Teorier och tendenser inom området marknadsföring.
  För  -
 • Marknads- och omvärldsanalys. I samband med det behandlas metoder och analysverktyg för marknadsinformation.
  För  -
 • Marknadsstrategier och marknadsplanens innehåll och funktion.
  För  -
 • Kunskapskrav
 • Eleven beskriver utförligt och nyanserat marknadsföringens funktion i företaget med hjälp av några exempel. Eleven diskuterar utförligt och nyanserat sambandet mellan företagens marknadsföring och deras samhällsansvar. Med hjälp av några exempel beskriver eleven utförligt och nyanserat villkoren för företagens marknadsföring med utgångspunkt i grundläggande lagar och andra bestämmelser samt utifrån politiska och samhällsekonomiska förutsättningar.
  För  A
 • Eleven beskriver utförligt marknadsföringens funktion i företaget med hjälp av några exempel. Eleven diskuterar utförligt sambandet mellan företagens marknadsföring och deras samhällsansvar. Med hjälp av några exempel beskriver eleven utförligt villkoren för företagens marknadsföring med utgångspunkt i grundläggande lagar och andra bestämmelser.
  För  C
 • Eleven beskriver översiktligt marknadsföringens funktion i företaget med hjälp av några exempel. Eleven diskuterar översiktligt sambandet mellan företagens marknadsföring och deras samhällsansvar. Med hjälp av några exempel beskriver eleven översiktligt villkoren för företagens marknadsföring med utgångspunkt i grundläggande lagar och andra bestämmelser.
  För  E
 • Eleven redogör utförligt och nyanserat för innebörden av begrepp inom marknadsföring. Vidare väljer och använder eleven med säkerhet marknadsföringstekniska metoder. Med hjälp av komplexa teorier och modeller förklarar eleven företagsekonomiska företeelser och sammanhang knutna till marknadsföring. Eleven värderar med nyanserade omdömen teoriernas och modellernas användbarhet.
  För  A
 • Eleven redogör utförligt för innebörden av begrepp inom marknadsföring. Vidare använder eleven med viss säkerhet marknadsföringstekniska metoder. Med hjälp av teorier och modeller förklarar eleven företagsekonomiska företeelser och sammanhang knutna till marknadsföring. Eleven värderar med enkla omdömen teoriernas och modellernas användbarhet.
  För  C
 • Eleven redogör översiktligt för innebörden av begrepp inom marknadsföring. Vidare använder eleven med viss säkerhet enkla marknadsföringstekniska metoder. Med hjälp av enkla teorier och modeller förklarar eleven företagsekonomiska företeelser och sammanhang knutna till marknadsföring.
  För  E
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: