👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

NO i åk 1: Årstidsväxlingar i naturen

Skapad 2018-09-18 15:05 i Uppsävjaskolan Uppsala
Grundskola 1 NO (år 1-3)
Hur ser det ut i naturen under våra årstider? Varför ser det olika ut? Hur kan man känna att det är en ny årstid? Varför har vi olika årstider i Sverige? Vilka djur och växter finns i vår närmiljö?  Vad händer med djuren och växterna när naturen ändras under årstiderna?

Innehåll

 

Du ska arbeta med årstidsväxlingarna i naturen. På olika sätt ska du få lära dig vad som händer i naturen under de olika årstiderna. Du ska också få lära dig vilka djur och växter som finns i närmiljön. 

Du kommer att observera naturen, djuren och växterna. På NO-lektionerna kommer du att få lyssna på fakta och göra egna undersökningar. 

Du kommer att dokumentera dina kunskaper antingen i bildform eller i textform. Du ska vara aktiv på lektionerna.

Du kommer att bedömas i din förmåga att visa dina kunskaper antingen i bildform eller i text. Du visar också dina kunskaper genom att delta i samtal, ställa frågor och framföra egna erfarenheter.

 

 

 

Kopplingar till läroplanen

  • Centralt innehåll
  • Årstidsväxlingar i naturen och hur man känner igen årstider. Djurs och växters livscykler och anpassningar till olika årstider.
    NO  1-3
  • Djur och växter i närmiljön och hur de kan sorteras, grupperas och artbestämmas samt namn på några vanligt förekommande arter.
    NO  1-3