👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kända vetenskapsmän och kvinnor

Skapad 2018-09-19 11:54 i Tågaborgsskolan Helsingborg
Grundskola 4 – 6 Svenska Fysik Biologi Kemi
I arbetet ska du visa att du kan söka och sammanställa fakta. Du ska berätta hur några vetenskapsmän och kvinnor genom deras upptäckter påverkat människans sätt att leva. Du ska kunna förbereda och genomföra en muntlig redovisning med tydlig början, handling och avslut.

Innehåll

Lektion 1

Upplägg, tidsplan, bedömningsmatris. Alla kommer att tilldelas en vetenskapsperson. Du kommer att få börja söka fakta och anteckna stödord i din AO bok, samt källor. Du kommer också få veta vilka rubriker du ska använda och på så sätt vet du vilken typ av information du behöver söka.

Lektion 2

Du kommer att få fortsätta att söka fakta och när du har fått tillräckligt med fakta kommer du att tilldelas ett dokument med de runbrikerna som du ska använda när du skriver ner fakta om din vetenskapsperson.

Lektion 3

Skriva färdigt och börja förbereda din muntliga presentation. Du behöver se till att du har en tydlig inledning, handling och avslut i din presentation. Du får ha stödkort med på din presentation och en powerpoint med bilder.

Lektion 4

Färdigställa din presentation och öva en sista gång. Se till att lämna in din text som du utgår ifrån.

Lektion 5 

Muntlig presentation av din vetenskapsperson.

Matriser

Fy Sv Bi Ke
Kända vetenskapsmän och kvinnor

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Nivå 4
Söka naturvetenskaplig information
Du kan med hjälp söka naturvetenskaplig information från olika källor. Du diskuterar på ett enkelt sätt hur informationen och källorna kan användas.
Du kan söka naturvetenskaplig information från olika källor. Du diskuterar på ett enkelt sätt hur informationen och källorna kan användas.
Du kan söka naturvetenskaplig information från olika källor. Du diskuterar på ett utvecklat sätt hur informationen och källorna kan användas.
Du kan söka naturvetenskaplig information från olika källor. Du diskuterar på ett välutvecklat sätt hur informationen och källorna kan användas.
Använda naturvetenskaplig information
Du kan med hjälp använda naturvetenskaplig information i diskussioner, egna texter och i andra sätt att redovisa. Du kan med hjälp anpassar den ganska bra till situationen.
Du kan använda naturvetenskaplig information i diskussioner, egna texter och i andra sätt att redovisa. Du anpassar den ganska bra till situationen.
Du kan använda naturvetenskaplig information i diskussioner, egna texter och i andra sätt att redovisa. Du anpassar den bra till situationen.
Du kan använda naturvetenskaplig information i diskussioner, egna texter och i andra sätt att redovisa. Du anpassar den mycket bra till situationen.
Naturvetenskapliga upptäckter och dess betydelse.
Du kan med hjälp berätta om några naturvetenskapliga upptäckter och på vilket sätt de är viktiga för hur människor lever.
Du kan berätta om några naturvetenskapliga upptäckter och på vilket sätt de är viktiga för hur människor lever.
Du kan berätta om några naturvetenskapliga upptäckter och på vilket sätt de är viktiga för hur människor lever.
Du kan berätta om några naturvetenskapliga upptäckter och på vilket sätt de är viktiga för hur människor lever.
Muntlig framställning.
Du kan med hjälp förbereda och hålla en enkel muntlig redovisning med början, handling och slut som fungerar ganska bra. Du anpassar din redovisning till de som lyssnar och till budskapet på ett ganska bra sätt.
Du kan förbereda och hålla en enkel muntlig redovisning med början, handling och slut som fungerar ganska bra. Du anpassar din redovisning till de som lyssnar och till budskapet på ett ganska bra sätt.
Du kan förbereda och hålla en utvecklad muntlig redovisning med början, handling och slut som fungerar bra. Du anpassar din redovisning till de som lyssnar och till budskapet på ett bra sätt.
Du kan förbereda och hålla en välutvecklad muntlig redovisning med början, handling och slut som fungerar bra. Du anpassar din redovisning till de som lyssnar och till budskapet på ett mycket bra sätt.