Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Måndag 24 september 2018

Skapad 2018-09-24 08:01 i Ängslyckans förskola Helsingborg
Förskola
Reflektion av vecka 38 och planering av vecka 39

Innehåll

Vecka 38

Vi fick ett nytt barn att inskola denna vecka.

Tisdag:

Lena E och Shkurte gick med 12 barn på skogspromenad. Barnen skulle observera under promenaden om de såg något som hade med sagan om Bockarna Bruse att gör. Vi dokumenterade vad vi såg med bilder. Det blev: gräset bockarna åt, huset de bor i, vattnet och stenarna och olika broar. Barn och pedagoger gick på de olika broarna, som de olika bockarna. Reflektion: Några barn var väldigt engagerade. De såg sakerna och reflekterade att broarna var antingen en träbro eller stenbro. Dessutom fanns det inget troll under någon bro. Han var nog hemma.

Hanan, Mirella och Valentina var inne och gjorde lera och några barn var i ateljén och skapade. Några barn lyssnade på bockarna Bruse sång. Reflektion: Barnen fick göra saker efter sitt intresse.

Onsdag:

Hanan, Mirella och Valentina gick ut på gården med sin grupp av barn.

Lena E och Shkurte var inne och visade bilderna, som barnen hade tagit dagen innan på skogspromenaden. Det barnen sa blev texten till bilderna. Bilderna och texten sattes sedan upp på vår dokumentations vägg i hallen.

Torsdag:

Hanan, Mirella och Valentina gick på en promenad. När vi kom till skogen möte vi två troll, som heter Rufs och Tufs. Barnen fick fotografera dom. Dessa troll var från en annan förskola, så promenaden blev lyckat utifrån vår projekt. Reflektion: Barnen sa att trollen var jätte snälla. Barnen såg också olika broar. En bro var vanlig och en bro var av sten. De tittade i vattnet och såg något vitt. De reflekterade det som slim.

Lena E och Shkurte var inne med sina barn. Vi gjorde en saltdeg tillsammans och barnen skapade utifrån detta. Det blev en del saker, som har med Bockarna Bruse att göra. Kanske beror det på att pedagogerna också skapade saker, som har med sagan att göra.

Fredag:

Under förmiddagen gjorde barnen efter sina intressen.

Eftermiddagen undersökte de olika naturmaterial, som fanns på förskolan. De använde förstoringsglas för att titta närmare. Reflektion: Ett barn sa att han hittat en mask. Detta undersökande engagerade barnen. Där av skapande av en undersökningshörna.

Vecka 39

Fortsatt inskolning av vårt nya barn.

Fortsätta observera våra barn utifrån vårt projekt - Bockarna Bruse.

Måndag:

Tisdag:

Lena E och Shkurte kommer att gå till den svarta lekplatsen: Liedebäck. Ta med bollar.

Hanan, Mirella och Valentina ska börja inne och jobba efter barnens intresse. Därefter gå ut på gården.

Onsdag:

Vi läser, titta och sjunger bockarna bruse. Barnen kan spela bockarna bruse med kostymer.

Torsdag:

Hanan, Valentina och Mirella går till den svarta lekplatsen: Liedebäck.

Lena E och Shkurte är kvar och gör saker efter barnens önskemål. Därefter går vi ut på gården.

Fredag:

Vi gör saker efter barnens intresse denna dag.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: