👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

JÄ Ht 18 En 8D, Tala - RJ

Skapad 2018-09-24 20:25 i Järnåkraskolan 4-9 Lunds för- och grundskolor
Grundskola 8 Engelska
Presentera dina erfarenheter från din 30-day Challenge i en video

Innehåll

Ht 17 En 8D, RJ Tala

Mål för elev

Du ska kunna formulera dig i tal. 

Arbetsområdet avser kunskapsområdet tala.

Innehåll

Arbetsområdet avser kunskapsområdet tala

Genomförande

Se info i GAFE: spela in en video, min 2 min - max 4 min,  och berätta om dina erfarenheter från din “30-day Challenge

Bedömning

Bedömningen avser din förmåga att formulera dig enkelt och begripligt med ord, fraser och meningar i tal. Olika kvalitetsnivåer för dessa förmågor anges i bedömningsmatrisen.

Kursplanemål

Formulera dig och kommunicera i tal.

Matriser

En
EN 8 - Tala/ 30-day Challenge

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Tala
Att kunna uttrycka sig muntligt i egna framställningar och diskussioner. / Skolverket
Du uttrycker dig enkelt och begripligt och relativt sammanhängande i olika genrer. Du bearbetar och gör enkla förbättringar. Du väljer och använder dig av i huvudsak fungerande strategier som i viss mån löser problem i och förbättrar interaktionen.
Du uttrycker dig relativt varierat, relativt tydligt och relativt sammanhängande samt även med visst flyt och i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation. Du formulerar dig även med visst flyt. Du försöker att lämna manus och att prata fritt, och lyckas med detta mestadels av tiden. Du bearbetar och gör välgrundade förbättringar. Du väljer och använder dig av fungerande strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen.
Du uttrycker dig varierat, tydligt och sammanhängande, samt med flyt och anpassning till syfte, mottagare och situation. Du formulerar dig även med visst flyt. Du gör din presentation utan att läsa i manus och du använder dig enbart av stödord och du lyckas med att prata fritt. Du bearbetar och gör välgrundade förbättringar. Du väljer och använder dig av väl fungerande strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen och för den framåt på ett konstruktivt sätt.
Tala
Rogers kommentar till Skolverkets kriterier
Du berättar och beskriver dina erfarenheter på ett enkelt men tydligt sätt. Du talar relativt/ganska fritt och är inte alltför beroende av ditt manus och “till personen som tittar på din video”
Du berättar och beskriver dina erfarenheter mer ingående och du visar upp ett bra ordförråd och gott uttal. Du talar fritt och använder ditt manus sparsamt och har god kontakt med den som tittar på din video
Du berättar och beskriver dina erfarenheter ingående och detaljerat och du visar upp ett mycket bra ordförråd och utmärkt uttal. Du talar fritt och visar att du i stort sett klarar dig utan ditt manus och har mycket god kontakt med den som tittar på din video