👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Högkulturer och antika världar

Skapad 2018-10-08 12:45 i Österledskolan Halmstad
Grundskola 7 Historia
Hur gick det till när människan började bygga civiliserade sam-hällen, större städer och fantastiska byggnader? Vilka var orsaker-na till att man började samarbeta och hur påverkade det människors liv? Allt material finns på Classroom och filmer att titta på finns på Studi.se. Ni som vårdnadshavare kan få tillgång till Classroom genom att era barn lägger till er, då kan ni också läsa häften och se vilka övningar vi jobbar med på lektionerna. Arbetsområdet börjar V 40 och beräknas vara i ca fyra veckor.

Innehåll

Vad ska vi kunna?

Under detta arbetsområde kommer vi att titta på hur det var att leva i de första samhällena. Vi kommer titta närmare på området Mesopotamien, Egypten, Grekland och Romarriket. Vilka yrken fanns det, vad trodde man på, fanns det gott om mat och hur var det mellan män och kvinnor?

Vi ska också titta på orsaker och konsekvenser till hur det var i de nya samhällena. Till exempel ska vi fundera på hur kom det sig att det växte fram nya yrken och vad ledde detta till?

Hur ska vi arbeta?

Vi kommer att läsa i arbetshäftet, svara på frågor och arbeta i bas- och tvärgrupper. Först kommer vi att fokusera på Mesopotamien och Egypten.

 

Hur ska vi visa våra kunskaper?

När vi har övat färdigt i häftet kommer vi ha ett quizprov i Socrative. För att lyckas på detta är det bra att öva på frågorna i häftet. Vi kommer också ha en resoneringsfråga som kommer handla om att man kan resonera och beskriva orsaker och konsekvenser av olika historiska händelser.