👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Läsförståelse

Skapad 2018-10-09 22:48 i Djupedalskolan Härryda
läsa
Grundskola 7 – 9 Moderna språk - språkval
att på målspråket läsa en text och svara på frågor

Innehåll

Ni ska läsa en text “Situations courantes” kap.1b s.16-17, som handlar om en tjej som ska bo hos en värdfamilj. Ni ska förstå vad texten handlar om och kunna svara på frågor på franska (på onsdag). På onsdag kommer ni att få ett textutdrag och frågor som ni ska besvara. Ni behöver känna till/veta vad följande frågeord betyder; qui? = vem? où? = var? quand? = när? qu’est-ce que? = vad? comment? = vad, hur? combien? = hur mkt/många? pourquoi? = varför? quel/quelle? = vilket, vilken? quels/quelles? = vilka?

Matriser

M2
Läsförståelse

E
C
A
Redogöra, kommentera & agera
Eleven visar sin förståelse genom att i enkel form redogöra för och kommentera innehållet samt genom att med godtagbart resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Eleven visar sin förståelse genom att i enkel form redogöra för och kommentera innehåll och detaljer samt även genom att med tillfredsställande resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Eleven visar sin förståelse genom att översiktligt redogöra för och kommentera innehåll och detaljer samt genom att med gott resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Välja & använda strategi
För att underlätta sin förståelse av innehållet i texterna kan eleven välja och använda sig av någon strategi för läsning.
För att underlätta sin förståelse av innehållet i texterna kan eleven i viss utsträckning välja och använda sig av strategier för läsning.
För att underlätta sin förståelse av innehållet i texterna kan eleven i viss utsträckning välja och använda sig av strategier för läsning.