👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Ellära och magnetism

Skapad 2018-10-17 11:59 i Svensgårdsskolan Helsingborg
Grundskola 8 Fysik

Matriser

Fy
Ellära och magnetism

Rubrik 1

F
E
C
A
Att använda fysikens begrepp, modeller och teorier för att beskriva och förklara fysikaliska samband i samhället och naturen.
Du har grundläggande kunskaper om elektricitet och magnetism och kan beskriva detta med viss användning av fysikens begrepp, modeller och teorier.
Du har goda kunskaper om elektricitet och magnetism och kan beskriva dessa med god användning av fysikens begrepp, modeller och teorier.
Du har mycket goda kunskaper om elektricitet och magnetism och kan beskriva dessa med mycket god användning av fysikens begrepp, modeller och teorier.
Hur Fysikens upptäckter påverkat vårt samhälle.
Kan beskriva och ge exempel på några centrala naturvetenskapliga upptäckter och deras betydelse för människors levnadsvillkor.
Kan förklara och visa på samband hos några centrala naturvetenskapliga upptäckter och deras betydelse för människors levnadsvillkor.
Kan förklara och generalisera kring några centrala naturvetenskapliga upptäckter och deras betydelse för människors levnadsvillkor.
Planera laborationer
Du kan genomföra undersökningar utifrån givna planeringar och även bidra till att formuleraenkla frågeställningar och planeringar som det går att arbeta systematiskt utifrån.
Du kan genomföra undersökningar utifrån givna planeringar och även formulera enkla frågeställningar och planeringar som det efter någon bearbetning går att arbeta systematiskt utifrån.
Du kan genomföra undersökningar utifrån givna planeringar och även formulera enkla frågeställningar och planeringar som det går att arbeta systematiskt utifrån.