Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Terminsplanering bild ht 2018 åk 3

Skapad 2018-10-18 14:36 i Margarethaskolan Grundskolor
Grundskola F
Terminsplanering för ämnet bild hösten 2018.

Innehåll

 

Terminsplanering bild ht 2018

 

1.       Geometriska former: Använd geometriska former och skapa en person eller ett djur du tycker om, klipp och klistra färgglad kartong.

 

2.       Bildsaga: Vi gjorde bildsagor i tre delar, med början, komplikation och lösning. Vi ritade på att halvt avlångt enfärgat papper med tuschpenna.

 

3.       Tillverka sällskapsspel: Under lektion 1 tillverkade vi egna sällskapsspel (med tärning och spelpjäser) i A3format och hade spelhåla nästa lektion tillsammans med elever i Åk1. Vi ritade en spelslinga med olika komplikationer längs vägens gång och dekorerade, kom överens i grupp om regler. 

 

4.       Spelhåla - Under lektion 2 lärde vi oss samarbete och inspirera varandra och upplevde glädjen av att använda det vi skapat.

 

5.       Färglära: Vi jobbade med färglära, genomgång i helklass om grundfärgerna och de tre färger man kan bland utifrån grundfärgerna (orange, lila och grön). Eleverna fick prova att måla små akvareller där de använde 1) bara grundfärgerna 2) bara blandfärgerna eller 3) bara svart och vit för att öva på kontrast och frånvaro av grundfärger

 

6.       Höstträd klipp och klistra: Vi färglade olika fält i grenverket på en bild av en ek. Eleverna fick klippa ut lövbitarna, öva finmotorik och klistrade in stammen och lövverket på svart bakgrund.

 

7.       Riv-teknik frukter: Barnen övade att riva remsor av silkespapper och skapade olika former av frukter. Övning i finmotorik, färglära när två färger läggs ovanpå eller intill varandra, materialkännedom att arbeta med silkespapper.

 

8.       Måla landskap med guache, vi övade att göra en bakgrund och måla med tjock färg och pensel.

 

9.       Skuggteknik vi ritar alfabetet i blockbokstäver med skugga och övar att göra skyltar.

 

10.   Rita med kol – skugga och stora rörelser.

 

11.   Samla löv. Måla trädstam, rita at formen av löv från naturen till grenverket.

 

12.   Fjärilar med snöre och färg

 

13.   Måla smömotiv på träskiva med guache

 

14.   Mosaik

 

15.   Pysselbok med labyrint/prick-till prick

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: