Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

A Brave New World

Skapad 2018-10-23 11:12 i Kattegattgymnasiet Halmstad
Gymnasieskola Engelska
I alla tider har människor funderat över framtiden och vad som komma skall. Idag sänder rubriker i press och sociala medier signaler om att vi lever i en orolig tid, på gränsen till kollaps. För att möta denna oro har regeringen beslutat att ta fram en handlingsplan för att möta framtida behov och har gett dig och din grupp i uppdrag att ta fram ett förslag på ett framtida samhälle ska byggas upp. Ert förslag ska ta avstamp i en ideologi som kommer att färga de beslut ni tar för er framtida ”A Brave New World”!

Innehåll

Syfte och mål

Under projektets gång kommer du att arbeta mot följande mål:

·       Nå kunskap om politiska ideologier 

·       Analysera aktuella samhällsfrågor och kunna koppla dessa ideologiskt

·       Vilja och våga använda engelska i funktionella och meningsfulla sammanhang för att utveckla en allsidig kommunikativ förmåga

 

DGE-syfte

·       Historiskt, etiskt och globalt perspektiv.

·       Digital, språklig, kommunikativ och social kompetens.

·       Ämnesintegration (samhällskunskap och engelska)

 

Arbetssätt

·       Lärarledda genomgångar om ideologier

·       Arbete individuellt och i grupp

 

Examination

·       Presentation och frågestund på engelska vecka 41

 Seminarium på engelska vecka 40

·  Skriftlig essä på svenska inlämnad fredagen den 16:e november v. 46

 

Resurser   

Under projektet kommer du att använda dig av följande resurser:

·       Digilär

·       Film

·       Litteratur

·       Tidningsartiklar

·       Lärarpresentationer

 

Planering finns i Filer i Teams, Eng 6

Matriser

Eng
A Brave New World

Nivå 1
Godkänd förmåga
Nivå 2
God förmåga
Nivå 3
Utvecklad förmåga
Tala - presentera
I muntliga framställning kan eleven formulera sig relativt varierat, tydligt och relativt strukturerat. Eleven kan formulera sig med flyt och viss anpassning till syfte, mottagare och situation.
I muntliga framställning kan eleven formulera sig varierat, tydligt och strukturerat. Eleven kan även formulera sig med flyt och viss anpassning till syfte, mottagare och situation.
I muntliga framställning kan eleven formulera sig varierat, nyanserat, tydligt och strukturerat. Eleven kan även formulera sig med flyt och anpassning till syfte, mottagare och situation.
Samtala - diskutera
I muntlig interaktion i formella och komplexa sammanhang kan eleven uttrycka sig tydligt och med flyt samt med viss anpassning till syfte, mottagare och situation.
I muntlig interaktion i formella och komplexa sammanhang kan eleven uttrycka sig tydligt, relativt ledigt och med flyt samt med anpassning till syfte, mottagare och situation.
I muntlig i formella och komplexa sammanhang uttrycker sig eleven tydligt, ledigt och med flyt samt med anpassning till syfte, mottagare och situation.
Strategier
Dessutom kan eleven välja och använda i huvudsak fungerande strategier som i viss mån löser problem i och förbättrar interaktionen.
Dessutom kan eleven välja och använda fungerande strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen.
Dessutom kan eleven välja och använda väl fungerande strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen och kan föra den framåt på ett konstruktivt sätt.
Engelsktalande länder
Eleven diskuterar översiktligt några företeelser i olika sammanhang och delar av världen där engelska används, och kan då också göra enkla jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
Eleven diskuterar utförligt några företeelser i olika sammanhang och delar av världen där engelska används, och kan då också göra välutvecklade jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
Eleven diskuterar utförligt och nyanserat några företeelser i olika sammanhang och delar av världen där engelska används, och kan då också göra välutvecklade och nyanserade jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: