Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Material, teknik och kombinera bildelement

Skapad 2018-10-23 14:04 i Stenhammarskolan 4-6 Flen
Grundskola 5 – 6 Bild
Blyertspenna ger valörer när du använder dem med olika hårt tryck. Blyertspennor kan vara mjuka eller hårde, det har också betydelse för valörerna. Geometriska former finns det många av. Sätt ihop geometriska former så att en figur som man kan förstå bildas. Figuren färglägger du med just valörer och blyertspennor. Namnfiguren ska göras på ett A4 papper som du vikt på längden. Du skriver ditt namn med tjocka bokstäver som har en form och sedan sätter du ihop bokstäverna med varandra. Du klipper ut formen av ditt namn i det dubbelvikta pappret. Nu har det bildats en ny form, en figur. Nu är det inte längre ett namn utan en figur som du målar på ett fantasifullt sätt.

Matriser

Bl
Material&teknik geometri och namnfigur åk 5-6

På väg
E
C
A
Tekniker, verktyg & material
Du har haft problem med att skapa valörer och/eller geometriska former. Det var också svårt att forma bokstäver som sitter ihop och att klippa ut och färglägga figuren.
Du kan använda olika blyertspennor och har till viss del fått fram valörer. Du har med viss hjälp av läraren format bokstäver som sitter ihop med varandra. Du har klippt ut formen själv och färglagt figuren.
Du kan använda olika blyertspennor och har fått fram flera valörer med hjälp av doppgummi och stompfer. Du har själv format bokstäver som sitter ihop med varandra. Du har klippt ut formen själv och färglagt.figuren.
Du kan använda olika blyertspennor och har fått fram många valörer med hjälp av doppgummi och stompfer. Du har själv format bokstäver som sitter ihop med varandra. Du har klippt/skurit ut formen själv och färglagt.figuren.
Kombinera bildelement
Du har haft problem med att sätta ihop geometriska former till en figur. Det var också svårt att skriva det egna namnet med tjocka bokstäver och att få dem att sitta ihop med varandra.
Du kan sätta ihop geometriska former till en figur. Du har till viss del fått din namnfigur att likna en figur och inte bokstäver.
Du kan sätta ihop geometriska former till en figur på ett sätt som är utvecklat. Du har fått din namnfigur att likna en figur och inte bokstäver.
Du kan sätta ihop geometriska former till en figur på ett sätt som är väl utvecklat. Du har fått din namnfigur att likna en figur och inte bokstäver.
Utveckla idéer
Det var inte så lätt att skapa en figur av geomteriska former. Det blev inte en figur som andra kan förstå. Namnfiguren var svår att se en figur i.
Med geometriska former har du skapat en figur som andra kan förstå. Namnfiguren har du till viss del fått att bli en figur.
Med geometriska former har du skapat en figur som andra kan förstå. Figuren är utvecklad. Namnfiguren har du fått att bli en fantasifull figur.
Med geometriska former har du skapat en figur som andra kan förstå. Figuren är väl utvecklad. Namnfiguren har du fått att bli en fantasifull figur. Det är inte längre ett namn i fokus.
Ge omdömen om arbetet
Det saknas ett omdöme/en reflektion i din portfölj
Du har skrivit en enkel reflektion, ett omdöme om hur du har arbetat och hur ditt bildarbete blev.
Du har skrivit en utvecklad reflektion, ett omdöme om hur du har arbetat och hur ditt bildarbete blev.
Du har skrivit en välutvecklad reflektion, ett omdöme om hur du har arbetat och hur ditt bildarbete blev.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: