Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Läsa

Skapad 2018-10-23 17:36 i Prästslättsskolan Karlshamn
Grundskola 4 – 6 Svenska som andraspråk Svenska
Läsa olika texttyper.

Innehåll

Under årskurs 6 kommer du att läsa olika typer av texter. Uppgifterna kopplas till de teman vi arbetar med men bedömningen samlas i denna planering och matris. 

Mål:

Målet är att du ska kunna läsa, förstå och diskutera olika typer av texter. 

Jag kommer att bedöma:

Se matris

 

Matriser

Sv SvA
Läsa olika texttyper

SVENSKA

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
LÄSA: Läsa med flyt
Du kan med flyt läsa skönlitteratur och faktatexter för barn och ungdomar. Du använder metoder som fungerar relativt bra.
Du kan med bra flyt läsa skönlitteratur och faktatexter för barn och ungdomar. Du använder metoder som fungerar bra.
Du kan med mycket bra flyt läsa skönlitteratur och faktatexter för barn och ungdomar. Du använder metoder som fungerar mycket bra.
LÄSA: Läsförståelse
Du har relativt bra läsförståelse när du läser olika texter. Du gör enkla sammanfattningar av innehållet i tidsordning. Du kommenterar innehållet på ett relativt bra sätt.
Du har bra läsförståelse när du läser olika texter. Du gör utvecklade sammanfattningar av innehållet i tidsordning. Du kommenterar innehållet på ett bra sätt.
Du har mycket bra läsförståelse när du läser olika texter. Du gör välutvecklade sammanfattningar av innehållet i tidsordning. Du kommenterar innehållet på ett mycket bra sätt.
LÄSA: Läsförståelse och egna erfarnheter
Du kan förstå och diskutera olika slags texters budskap på ett enkelt sätt. Du gör det med hjälp av vad du själv har varit med om. Du beskriver på ett enkelt sätt vad du tyckte och vad du tänkte när du läste.
Du kan förstå och diskutera olika slags texters budskap på ett utvecklat sätt. Du gör det med hjälp av vad du själv har varit med om. Du beskriver på ett utvecklat sätt vad du tyckte och vad du tänkte när du läste.
Du kan förstå och diskutera olika slags texters budskap på ett välutvecklat sätt. Du gör det med hjälp av vad du själv har varit med om. Du beskriver på ett välutvecklat sätt vad du tyckte och vad du tänkte när du läste.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: