Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Historieanvändning

Skapad 2018-10-24 08:46 i Ållebergsgymnasiet Falköping
Grundskola F Historia
Här arbetar vi med s.k. historieanvändning/historiebruk med en liten skrivuppgift

Matriser

Hi
Historieanvändning

Nivå 1
E-nivå
Nivå 2
C-nivå
Nivå 3
A-nivå
Aspekt 1
Historans användning
Du kan visa och förklara spår av historien i den tid vi lever i. Du diskuterar på ett ENKELT sätt varför det finns likheter och skillnader i olika beskrivningar av tidsperioder, händelser och personer.
Du kan visa och förklara spår av historien i den tid vi lever i. Du diskuterar på ett UTVECKLAT sätt varför det finns likheter och skillnader i olika beskrivningar av tidsperioder, händelser och personer.
Du kan visa och förklara spår av historien i den tid vi lever i. Du diskuterar på ett VÄLUTVECKLAT sätt varför det finns likheter och skillnader i olika beskrivningar av tidsperioder, händelser och personer.
Ny aspekt
Begrepp
Du kan använda historiska begrepp på ett GANSKA BRA sätt när du studerar historia, diskuterar historia och använder historiska källor.
Du kan använda historiska begrepp på ett BRA sätt när du studerar historia, diskuterar historia och använder historiska källor.
Du kan använda historiska begrepp på ett MYCKET BRA sätt när du studerar historia, diskuterar historia och använder historiska källor.
Ny aspekt
Källmaterial
Du kan använda historiska källor för att dra ENKLA slutsatser om hur människor lever. Du diskuterar på ett ENKELT sätt hur källorna kan användas.
Du kan använda historiska källor för att dra UTVECKLADE slutsatser om hur människor lever. Du diskuterar på ett UTVECKLAT sätt hur källorna kan användas.
Du kan använda historiska källor för att dra VÄLUTVECKLADE slutsatser om hur människor lever. Du diskuterar på ett VÄLUTVECKLAT sätt hur källorna kan användas.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: