Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Geografi

·

Årskurs:

7 - 9

Geografi - Hållbar utbildning

Önnerödsskolan 7-9, Härryda · Senast uppdaterad: 14 november 2018

Hållbar utveckling

Fram tills vecka 42 kommer vi att arbeta med ämnesområdet Hållbar utveckling i ämnet geografi. 

Innehåll

Som en del av ämnesområdet ska vi:

Läsa s. 297-306, 308-309 samt 324 i SoS Geografi. 

Kunna förklara orsaker till, konsekvenser (för människa, samhäll och miljö) samt lösningar till den globala uppvärmningen. 

Kunna förklara var i världen den globala uppvärmningen får konsekvenser och hur det yttrar sig.

Kunna förklara och resonera kring följande begrepp:

* Hållbar utveckling

* Global uppvärmning

* Förstärkt växthuseffekt

* Växthusgaser

* Glaciär

* Skogsskövling

* Paris 2015

* Fossila bränslen

* Orkan

* Klimat

 

Bedömning

Hur du underbygger dina resonemang om orsaker till och konsekvenser av

klimatförändringar i olika delar av världen, samt konsekvenser för

människa, samhälle och miljö.

Hur du använder geografiska begrepp.

Hur du resonerar om olika ekologiska hållbarhetsfrågor och redogör för

underbyggda förslag på lösningar där konsekvenser för människa, samhälle

och natur vägs in.


Läroplanskopplingar

Eleven har grundläggande kunskaper om samspelet mellan människa, samhälle och natur, och visar det genom att föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av befolkningsfördelning, migration, klimat, vegetation och klimatförändringar i olika delar av världen.

Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett i huvudsak fungerande sätt.

Eleven för enkla och till viss del underbyggda resonemang om klimatförändringar och olika förklaringar till dessa samt deras konsekvenser för människa, samhälle och miljö i olika delar av världen.

Eleven kan resonera om olika ekologiska, ekonomiska och sociala hållbarhetsfrågor och redogör då för enkla och till viss del underbyggda förslag på lösningar där några konsekvenser för människa, samhälle och natur vägs in.

Eleven har goda kunskaper om samspelet mellan människa, samhälle och natur, och visar det genom att föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av befolkningsfördelning, migration, klimat, vegetation och klimatförändringar i olika delar av världen.

Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett relativt väl fungerande sätt.

Eleven för utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om klimatförändringar och olika förklaringar till dessa samt deras konsekvenser för människa, samhälle och miljö i olika delar av världen.

Eleven kan resonera om olika ekologiska, ekonomiska och sociala hållbarhetsfrågor och redogör då för utvecklade och relativt väl underbyggda förslag på lösningar där några konsekvenser för människa, samhälle och natur vägs in.

Eleven har mycket goda kunskaper om samspelet mellan människa, samhälle och natur, och visar det genom att föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av befolkningsfördelning, migration, klimat, vegetation och klimatförändringar i olika delar av världen.

Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett väl fungerande sätt.

Eleven för välutvecklade och väl underbyggda resonemang om klimatförändringar och olika förklaringar till dessa samt deras konsekvenser för människa, samhälle och miljö i olika delar av världen.

Eleven kan resonera om olika ekologiska, ekonomiska och sociala hållbarhetsfrågor och redogör då för välutvecklade och väl underbyggda förslag på lösningar där några konsekvenser för människa, samhälle och natur vägs in.

Matriser i planeringen
Geografi - Hållbar utbildning
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback