Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Cellanimering

Skapad 2018-10-29 10:32 i Södra latins gymnasium Stockholm Gymnasieskolor
Gymnasieskola Animation
Cykler är något som upprepas regelbundet. I en animation är det ett återkommande rörelsemönster som kan spelas upp kontinuerligt i en evighetsslinga. Den sista bildrutan fortsätter till den första. Detta kallas också för en loop och används mycket i animationssammanhang. Du ska skapa en gång-cykel, ett utsnitt av en gående rörelse i form av en loop.

Uppgifter

  • Uppgift 1 - Cellanimering

Matriser

Ani
Uppgift 1 - Cellanimering

Rubrik 1

Nivå 1
Idé & utformning Eleven formulerar en grundläggande idé om en karaktär. Med viss säkerhet utformar eleven en karaktär med ett enklare uttryck. Kinetik Eleven producerar med viss säkerhet och med visst stöd av läraren, de antal bilder som krävs för att skapa en loopad cellanimering. Elevens animation visar vid uppspelning en enklare kinetik som i viss mån speglar den angivna rörelsedynamikens uttryck. Produktion Eleven visar grundläggande kunskaper om de moment som krävs för att färdigställa och leverera en cellanimering i angivet format: Handteckning - Digitalisering - Produktion med angiven programvara - Exportering.
Nivå 2
Idé & utformning Eleven formulerar en intresseväckande idé om en karaktär. Skickligt utformar eleven en karaktär med ett särpräglat uttryck. Kinetik Eleven producerar med säkerhet, på ett reflekterande och skicklighet sätt, de antal bilder som krävs för att skapa en loopad cellanimering. Elevens animation visar vid uppspelning en kinetik som tydligt speglar den angivna rörelsedynamikens uttryck. Produktion Eleven visar goda kunskaper om de moment som krävs för att färdigställa och leverera en cellanimering i angivet format: Handteckning - Digitalisering - Produktion med angiven programvara - Exportering.
Nivå 3
Idé & utformning Eleven formulerar en mycket intresseväckande idé om en karaktär. Med mycket stor skicklighet utformar eleven en karaktär med ett särpräglat och nyskapande uttryck. Kinetik Eleven producerar med mycket stor säkerhet, på ett analytiskt och mycket skicklighet sätt, de antal bilder som krävs för att skapa en loopad cellanimering. Elevens animation visar vid uppspelning en kinetik som mycket tydligt och på ett karaktäristiskt sätt speglar den angivna rörelsedynamikens uttryck. Produktion Eleven visar mycket ingående kunskaper om de moment som krävs för att färdigställa och leverera en cellanimering i angivet format: Handteckning - Digitalisering - Produktion med angiven programvara - Exportering.
Aspekt 1
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: