Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Presentera en konstnär

Skapad 2018-10-29 13:17 i Rävekärrsskolan Mölndals Stad
Grundskola 6 Bild
Nu ska du få möjlighet att fördjupa dig i en bildkonstnär. De konstnärer du kan välja på representerar olika stilar inom konsthistorien. Många av de mest kända konstnärerna är män. Varför är det så kan man ju undra? Därför ska du få möjlighet att lyfta fram en fantastisk och banbrytande kvinnlig bildkonstnär.

Innehåll

Du skall:

· Presentera en konstnär för klassen med hjälp av Keynote. 

· göra en bildanalys på en av konstnärens målningar. 

· lämna in redovisningen skriftligt till mig.

Uppgiften ligger även ute på Classroom där det finns ett dokument att skriva i.

Uppgifter

  • Presentera en konstnär

Matriser

Bl
Bild år 4-6 Skolverket

Tränar mot nivå 1
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Tolka
Eleven kan tolka såväl samtida som historiska bilder och för då enkla och till viss del uppbyggda resonemang med kopplingar till egna erfarenheter, andra verk och företeelser i omvärlden.
Eleven kan tolka såväl samtida som historiska bilder och för utvecklade och relativt väl uppbyggda resonemang med kopplingar till egna erfarenheter, andra verk och företeelser i omvärlden.
Eleven kan föra utvecklade och väl underbyggda resonemang med kopplingar till egna erfarenheter, andra verk och företeelser i omvärlden.
Beskriva
Eleven kan beskriva bilders och verks uttryck, innehåll och funktion på ett enkelt sätt med viss användning av ämnesspecifika begrepp.
Eleven kan beskriva bilders och verks uttryck, innehåll och funktion på ett utvecklat sätt med relativt god användning av ämnesspecifika begrepp.
Eleven kan beskriva bilders och verks uttryck, innehåll och funktion på ett välutvecklat sätt med god användning av ämnesspecifika begrepp.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: