👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Hyfs

Skapad 2018-11-01 08:17 i Långevi förskola Bengtsfors
Förskola
Vecka 43 så hade vi en så kallad hyfsvecka som menas att man lägger lite extra fokus på vad vi kan göra för att hålla oss friska och rena.

Innehåll

Bakgrund

Väcka barnens intresse till varför vi ska tvätta våra händer och hålla oss rena, och göra detta genom att leka fram det viktiga t.ex genom sånger och rörelser. 

 

Mål

Att utveckla barnens självständighet och självkänsla. 

Utveckla sin förståelse till varför man måste hålla sig ren för att inte bli sjuk. 

 

 

Metod

 

Vi använde oss utav sånger som vi sjöng på samlingen, fanns en tvättarhändessång vid handfatet. Vi målade barnens fötter med flaskfärg och gjorde fotavtryck på papper som vi sedan klippte ut och klistrade på golvet, så om man följer fotspåren så kommer man till handfatet. Detta va mycket man använde efter måltiderna då barnen ska gå och tvätta händer och munnen och då kan dom stå på sina fotavtryck vid handfatet. Vi pratade mycket om detta vid matbordet och att fröknarna visade att man nyser eller hostar i armvecket. Vi använde oss utav ett program på paddan som heter ”Ella hand wasch” som barnen fick sitta själva och spela. 

Och i slutet av veckan fick varje barn ett eget diplom som dom fick ta med sig hem.

 

Kopplingar till läroplanen

  • utvecklar sin nyfikenhet och sin lust samt förmåga att leka och lära,
    Lpfö98 Rev. 2016
  • utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande,
    Lpfö98 Rev. 2016