Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

nätspel badminton och volleyboll

Skapad 2018-11-05 09:00 i Gläntanskolan Helsingborg
Badminton och Volleyboll.
Grundskola 4 – 6 Idrott och hälsa
Vi kommer att prova på badminton och volleyboll, 2-3 lektioner på vardera sport. Vi kommer att träna på serven, olika typer av slag och prata om när man bäst använder dessa slag. Vi kommer också att gå igenom några få och enkla regler. Ni kommer att få individuell träning och i grupp/par. Detta pågår v 45-47.

Innehåll

Syfte

Undervisningen i ämnet idrott och hälsa ska syfta till att eleverna utvecklar
allsidiga rörelseförmågor och intresse för att vara fysiskt aktiva.

Kunskapskrav för betyget E i slutet av årskurs 6

- Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i
olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten.

Dessa "komplexa rörelser" som nämns i kursplanen kommer vi beröra under nätspelsmomentet, där dessa komplexa rörelser handlar om din slagteknik samt förmåga att komma rätt till bollen.
Med en god slagteknik kan du också styra spelet för att ge dig själv mer tid. 

Nätspel handlar just mycket om att få ett tidsmässigt övertag genom att placera sig själv så fördelaktigt som möjligt inför nästa slag. 
I nätspel befinner sig deltagarna på varsin sida om nätet, kampen är därmed inte fysisk utan bygger på fart och bollplacering.

Matriser

Idh
Nätspel

E
D
C
B
A
Komplexa rörelser
Du deltar utefter din förmåga och har en relativt bra förmåga att komma rätt till bollen. Du bemästrar på ett användbart sätt olika typer av slag som forehand och backhand.
Du deltar utefter din förmåga och uppvisar en bra förmåga att komma rätt till bollen. Du bemästrar på ett bra sätt olika typer av slag som forehand och backhand. Du visar en relativt bra förmåga att med dessa slag styra spelet, beroende på var din mot/medspelare befinner sig.
Du deltar utefter din förmåga och uppvisar en väldigt bra förmåga att komma rätt till bollen, och använder också strategier för detta. Du bemästrar på ett väldigt bra sätt olika typer av slag som forehand och backhand. Du har en god förmåga att med dessa slag styra spelet, beroende på var din mot/medspelare befinner sig.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: