Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Vecka 45

Skapad 2018-11-05 09:08 i Solrosens förskola Helsingborg
Förskola
Vi fortsätter med vårt projekt - Småkryp.

Innehåll

Måndag: Vi planerar och barnen är ute med Blåvalens pedagoger. Tänk på att era barn har kläder efter väder eftersom det är längre utevistelse just på måndagar. Utevistelsen startar kl 8.30.

Tisdag: Vi startar dagen med att vara ute. Kl 8.30 går vi ut och är ute ca en timme. Vi fortsätter sen med vårt arbete om nyckelpigan. Barnen har redan tillverkat nyckelpigor av salt deg och de är målade. Vi har nu börjat med att göra hus till nyckelpigan, alla är inte färdiga med det. Så de barn som inte gjort husen gör det färdigt denna dag.

Onsdag: Vi startar dagen utomhus kl 8.30 och är ute ca en timme. Idag flyttar nyckelpigorna in i sin hus och vi fortsätter vårt arbete kring nyckelpigan där vi även sjunger och ramsar om nyckelpigan.

Torsdag: Vi startar utomhus kl 8.30 och är ute ca en timme. När vi kommer in har vi en kort samling där barnen äter frukt och sen delar vi upp barnen i två grupper där vi har rytmik på olika nivåer.

Fredag: Vi startar utomhus kl 8.30 och är ute ca en timme. Sen när vi går in ska vi ha vår samling där vi äter frukt och tittar på bilder på Starboarden från veckan där barnen får återkoppla till vad vi har gjort under veckan och komma med sina kommentarer. Vi vill att barnen ska på ett tidigt stadie ska lära sig att reflektera över sitt lärande.

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: