Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Boksamtal - "Ett hål om dagen"

Skapad 2018-11-06 00:13 i Liljeborgsskolan 4-9 Trelleborg
Grundskola F – 9 Svenska
Visst är läsning spännande?! Men det mest spännande med läsning händer i samtalet om boken, tillsammans med andra som har läst samma sak men som kanske har andra synvinklar och åsikter än du. Vi ska därför ha ett boksamtal där vi ska få ta del av andras tankar och åsikter samtidigt som vi får möjlighet att dela med oss av våra egna!

Innehåll

Schema och instruktioner för boksamtalet hittar ni i Classroom.

Boksamtalet och därmed bedömningstillfället av denna uppgift är torsdagen den 8/11. 

Matriser

Sv
Svenska Åk 7-9

E
C
A
Tolka och resonera om budskap
Eleven kan utifrån egna erfarenheter och referensramar samt olika livsfrågor och omvärldsfrågor tolka och föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om tydligt framträdande budskap i olika verk.
Eleven kan utifrån egna erfarenheter och referensramar samt olika livsfrågor och omvärldsfrågor tolka och föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om budskap som är tydligt framträdande och budskap som kan läsas mellan raderna i olika verk.
Eleven utifrån egna erfarenheter och referensramar samt olika livsfrågor och omvärldsfrågor tolka och föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om budskap som är tydligt framträdande och budskap som kan läsas mellan raderna eller är dolda i olika verk.
Samtala & diskutera
Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med enkla och till viss del underbyggda argument på ett sätt som till viss del för samtalen och diskussionerna framåt.
Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med utvecklade och relativt väl underbyggda argument på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt.
Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med välutvecklade och väl underbyggda argument på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt och fördjupar eller breddar dem.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: