Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

ÅK 8 Musik Instrumentkunskap

Skapad 2018-11-06 13:14 i Sundbyskolan Stockholm Grundskolor
Grundskola 8 Musik
Här arbetar vi med musikaliska begrepp, instrumentens namn och funktioner och olika musiktecken. Under lektionerna kommer Johanna ha med sig olika sorters instrument som vi tittar närmare på samt ha muntliga genomgångar, och vi kommer varva det med att titta på olika instrumentvideos på Konserthuset Play. Eleverna kommer få ett övningshäfte att utgå ifrån och examineras muntligt.

Innehåll

BLOCK 3: Instrumentkunskap 

47 

Symfoniorkesterns instrument, musikbegrepp

48 

Popinstrument

Öva 2 och 2 och skriva testprov!

49 

Skriftligt prov
 

 

 

Underlag för instrumentkunskap

Länk till Konserthuset Play

 

Kopplingar till läroplanen

 • Kunskapskrav
 • Eleven anpassar i viss mån sin stämma till helheten genom att lyssna och till viss del uppmärksamma vad som sker i musicerandet.
  Mu  E 9
 • Eleven anpassar sin stämma relativt väl till helheten genom att lyssna och i relativt hög grad uppmärksamma vad som sker i musicerandet.
  Mu  C 9
 • Eleven anpassar sin stämma väl till helheten genom att lyssna och i hög grad uppmärksamma vad som sker i musicerandet.
  Mu  A 9
 • Dessutom kan eleven med viss säkerhet urskilja olika instrument och instrumentgrupper och beskriva deras funktion i olika sammanhang.
  Mu  E 9
 • Dessutom kan eleven med relativt god säkerhet urskilja olika instrument och instrumentgrupper och beskriva deras funktion i olika sammanhang.
  Mu  C 9
 • Dessutom kan eleven med god säkerhet urskilja olika instrument och instrumentgrupper och beskriva deras funktion i olika sammanhang.
  Mu  A 9
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: