Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

DESIGN

Skapad 2018-11-06 16:13 i Katarina Norra skola Stockholm Grundskolor
Grundskola F Slöjd
Skriftlig uppgift i Textilslöjd i årskurs 9

Innehåll

Du ska skriva ett arbete om en designer inom det textila området. Du ska med egna ord skriva en text, som också ska innehålla en bild på personen (försättsblad) och minst en bild på något som han/hon har designat. Du kan skriva om bakgrund, utbildning, projekt, material och tekniker mm. Viktigt är också att du skriver vad som kännetecknar just din designer, samt vad det är som tilltalar dig i designerns arbete. Är det formspråket, materialet, tekniken eller något annat som fått dig att välja designern? Ett bra tips är att försöka komma med egna tankar och reflektioner kring designerns arbeten.

Jag förväntar mig 2-3 sidor dataskriven text (Times New Roman, storlek 12, radavstånd 1,5). Det ska även finnas en källförteckning. (Försättsblad och källförteckning räknas inte som sida.)

 Om du hellre vill skriva om något annat så kan du också välja att fördjupa dig i en teknik eller en genre inom textil. Ett exempel på teknik kan vara forskning om miljöförbättringar inom textilframställning. Ett exempel på en genre kan vara jugend. Prata i så fall gärna med mej innan, så det inte blir missförstånd.

 

Arbetet ska lämnas till mig senast under vecka 3, senast den 20 januari. 

Redovisa med en presentationsfilm eller en Powerpoint, redovisningstid ska vara 4-5 minuter.

Vid frågor om inlämningsuppgift och redovisning så prata med mig.

Mejla den färdiga uppgiften till ylva.skeppstrom@stockholm.se

 

 Betygskriterier:

 E – Redovisa huvuddragen av vald designer eller ämne. Personlig kommentar.

Eleven tolkar slöjdföremåls uttryck och för då enkla resonemang med kopplingar till egna erfarenheter.

 C – Som ovan med mer omfattande text, hämtad från minst två källor samt material och teknikfördjupning. Mer omfattande personlig kommentar och reflektion.

Eleven tolkar slöjdföremåls uttryck och för då utvecklade resonemang med kopplingar till egna erfarenheter.

 A Redovisa en fullödig text, hämtad från flera källor med material och teknikfördjupning. En omfattande reflektion och säker behandling av ämnet.

Eleven tolkar slöjdföremåls uttryck och för då välutvecklade resonemang med kopplingar till egna erfarenheter.

 

 

                                    

Lycka till och ha så kul!

Ylva

 

Matriser

Sl
DESIGN

Rubrik 1

E
E – Redovisa huvuddragen av vald designer eller ämne. Personlig kommentar. Eleven tolkar slöjdföremåls uttryck och för då enkla resonemang med kopplingar till egna erfarenheter.
C
C – Som ovan med mer omfattande text, hämtad från minst två källor samt material och teknikfördjupning. Mer omfattande personlig kommentar och reflektion. Eleven tolkar slöjdföremåls uttryck och för då utvecklade resonemang med kopplingar till egna erfarenheter.
A
A – Redovisa en fullödig text, hämtad från flera källor med material och teknikfördjupning. En omfattande reflektion och säker behandling av ämnet. Eleven tolkar slöjdföremåls uttryck och för då välutvecklade resonemang med kopplingar till egna erfarenheter.
Aspekt 1
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: