Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Verksamhetsplan Hallon ht 18-vt 19.

Skapad 2018-11-09 10:36 i Bräcke förskola Kungälv
Förskola

Innehåll

Vårt allra viktigaste mål på Hallon är att erbjuda alla barn en trygg, rolig och lärorik miljö! Detta gör vi genom att vara aktiva, närvarande och nyfikna på barnen. Från början av hösten arbetar vi extra mycket med grundverksamheten, där bland annat det sociala samspelet ingår. Hos oss är det viktigt att alla får vara med och att vi är omtänksamma och empatiska mot varandra. 

Allt vi gör på Hallon bygger på Läroplanens mål och Skolverkets rekommendationer. 

Vi försöker ofta dela in barnen i mindre grupper utifrån barnens och verksamhetens behov. 

Under detta läsår kommer vi bland annat att arbeta med Läslyftet för att främja barns språkutveckling. Vi läser också mycket böcker och spelar språkutvecklande spel och gör mycket annat för att främja språket. Vi kommer även att arbeta mycket med naturvetenskap bland annat vårt tema Ugglan och Eken). Även matematik (till exempel vardagsmatematik).

På förskolan jobbar alla avdelningar också med hållbar utveckling - Grön Flagg. Detta kommer vi sätta igång med under våren. 

Vi arbetar också med livskunskap för barn i form av Hjärtestunder (i smågrupper) och kompisböcker. 

Vi är ofta utomhus; dels på Hallondagen (torsdagar) då vi ofta går ut i skogen med hela avdelningen. Dessutom har vi tvärgrupper för de äldre åldrarna då vi också går ut i naturen. Motoriken tränar vi också på Röris och Gymnastiken. 

Sist men inte minst erbjuder vi barnen att skapa kreativt (tex måla och pyssla) med jämna mellanrum!

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: