Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Idrott med Lejonet Oskar

Skapad 2018-11-14 15:07 i Jakobsgårdskolan Borlänge
Grundsärskola F – 1
En lätt idrottslektion där eleverna tränar på att sitta i samling, lyssna på instruktioner att göra lika, träna färger, namn, röra sig till musik mm.

Innehåll

Idrott med Lejonet Oskar

  • Vi börja idrottslektionen med att sätta oss i ring på små mattor, Oskar hälsar alla välkommen till Idrotten.
  • Vi sjunger "Här är jag och här är du här är vi tillsammans nu, vi kan ta varann i hand, krama den så hårt vi kan,här är jag och här är du, här är vi tillsammans nu."
  • Alla får välja varsin ärtpåse med olika färger, alla tecknar vilken färg eller berättar verbalt vilken de vill ha. De väntar på sin tur och när alla valt klart så kastar de ärtpåsarna i en hink, en i taget. Detta kan göras på olika sätt. (Välja och kasta på en gång i hink, eller välja och vänta på sin tur, bildstöd med ja eller nej om du vill ha en ärtpåse eller inte mm).
  • Vi rullar boll till varandra och pekar på kompisen som man ska rulla till eller säger namnet på kompisen innan man rullar bollen.(Olika varianter)
  • Alla ställer upp vid väggen i idrottshallen och vi leker "Kom som" då ska alla ta sig från vägg till vägg med olika instruktioner. Vi visar bilder på hur alla ska göra. Ex. Flygplan, apa, orm, dinusarie, springa, gå baklänges, vara katt, bil mm. Alla gör lika.
  • Efter detta leker vi fritt till musik, vi har bollar, rockringar, hopprep, ringar i taket, madrasser framme, varieras från gång till gång.
  • Som avslutning på idrottslektionen använder vi fallskärmen. Alla får sitta under en i taget, alla tillsammans. Det finns många olika varianter som går att göra med fallskärmen.
  • Vi avslutar idrottslektionen med att Oskar säger hejdå och vi sjunger: "Nu är det slut för idag, tack och adjö för idag, tänk vad gympan gick fort tänk så mycket vi gjort, men nu är det slut för idag."

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: