Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Bild, Biologi

·

Årskurs:

F - 3

Skogen ht-18

Trönö skola, Söderhamn · Senast uppdaterad: 14 november 2018

Vad kan vi lära oss om mossor och lavar? vilka småkryp hittar vi i skogen om hösten och hur ser myrstacken ut? Vad hittar vi i en naturruta och kan vi få med alla färger i färgcirkeln när vi är ute i naturen?

Under fyra veckor arbetar vi, en gång i veckan med att undersöka hur det är i skogen om hösten. Du arbetar i tema-grupperna som är åldersblandade och tillsammans med din fadderelev undersöker vi flera olika saker i skogen. I uppgiften nedan hittar du de olika arbetsområdena och vad som sker i dem.


Läroplanskopplingar

Årstidsväxlingar i naturen och hur man känner igen årstider. Djurs och växters livscykler och anpassningar till olika årstider.

Djur och växter i närmiljön och hur de kan sorteras, grupperas och artbestämmas samt namn på några vanligt förekommande arter.

Enkla fältstudier och observationer i närmiljön.

Enkla naturvetenskapliga undersökningar.

Eleven kan beskriva och ge exempel på enkla samband i naturen utifrån upplevelser och utforskande av närmiljön.

I samtal om årstider berättar eleven om förändringar i naturen och ger exempel på livscykler hos några djur och växter.

Utifrån tydliga instruktioner kan eleven utföra fältstudier och andra typer av enkla undersökningar som handlar om naturen och människan, kraft och rörelse samt vatten och luft.

Eleven gör enkla observationer av årstider, namnger några djur och växter, sorterar dem efter olika egenskaper samt beskriver och ger exempel på kopplingar mellan dem i enkla näringskedjor.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback