Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Friends or not friends

Skapad 2018-11-15 11:32 i Mörsils skola F-9 Åre
Vi ska arbeta igenom kapitlet "Friends or not friends" där vi bland annat kommer att jobba med ordförråd och fraser kring vänskap och diskutera vad det innebär att vara en god vän, vilka situationer kan man råka ut för i en relation. Vi tränar på att förstå talad och skriven engelska, att kunna producera egna texter, att muntligt kommunicera på engelska - fraser och uttryck, hur man ringer och söker en vän på telefon och vi fortsätter jobba på med verbens funktion. Detta gör vi genom diverse övningar i böckerna "What's up?" textbook och workbook.
Grundskola 8 Engelska
We read and listen to the texts in the book. We translate songs and discuss friendship. We will end the chapter with an in class writing assignment about friendship.

Innehåll

 

Matriser

En
"Friendship" Skrivuppgift

Förmågan att:

F
E
D
C
B
A
Formulera sig och kommunicera i skrift. Anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang
I skriftliga framställningar i olika genrer kan eleven formulera och uttrycka sig enkelt, begripligt och relativt sammanhängande samt i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation.
I skriftliga framställningar i olika genrer kan eleven formulera sig relativt varierat, relativt tydligt och relativt sammanhängande.
I skriftliga framställningar i olika genrer kan eleven formulera sig relativt varierat, tydligt och sammanhängande.
Formulera sig anpassat
Eleven formulerar sig även med visst flyt och i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation.
Eleven formulerar sig även med flyt och viss anpassning till syfte, mottagare och situation.
Bearbeta & förbättra
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enkla förbättringar av egna framställningar.
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta, och göra välgrundade förbättringar av, egna framställningar.
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra välgrundade förbättringar av egna framställningar.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: