Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Biologisk psykologi

Skapad 2018-11-18 19:55 i Stiernhooksgymnasiet Rättvik GY
Gymnasieskola Psykologi
Hur kan vårt beteende och våra känslor förklaras fysiskt? Hur påverkas vi till exempel av hormoner och vad som sker i våra hjärnor?

Innehåll

Under de kommande veckorna ska ni få kunskap om den biologiska psykologin. Examinationen består i att ni får tillämpa era kunskaper på en fiktiv person. 

Lektion 1 (3 tim) - genomgång och diskussioner. Se keynote i teams. 

Lektion 2 (3 tim) - arbete med "Fallstudie Ebba" (se teams). 

Uppgifter

  • Fallstudie Ebba

Kopplingar till läroplanen

  • Centralt innehåll
  • Biologisk psykologi och dess tillämpningar: hur människan förstås utifrån fysiska förklaringar av tänkande, känslor och beteende.
    Psk  -

Matriser

Psk
Biologisk psykologi

Kunskapskrav

E
C
A
Redogör
Eleven redogör översiktligt för begränsade delar av den biologiska psykologins förklaringar till mänskliga beteenden, känslor och tankar.
Eleven redogör utförligt för delar av den biologiska psykologins förklaringar till mänskliga beteenden, känslor och tankar.
Eleven redogör utförligt och nyanserat för omfattande delar av den biologiska psykologins förklaringar till mänskliga beteenden, känslor och tankar.
Resonera och relatera
I samband med det för eleven enkla resonemang om psykologiska samband och relaterar till egna erfarenheter.
I samband med det för eleven välgrundade resonemang om psykologiska samband och relaterar till egna erfarenheter.
I samband med det för eleven välgrundade och nyanserade resonemang om psykologiska samband och relaterar till egna erfarenheter.
Värdera
Eleven värderar med enkla omdömen de olika psykologiska perspektivens förklaringsvärde och för enkla resonemang om deras betydelse för helhetssynen på människan.
Eleven värderar med enkla omdömen de olika psykologiska perspektivens förklaringsvärde och för välgrundade resonemang om deras betydelse för helhetssynen på människan.
Eleven värderar med nyanserade omdömen de olika psykologiska perspektivens förklaringsvärde och för välgrundade och nyanserade resonemang om deras betydelse för helhetssynen på människan.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: