Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Återfödelsens religioner

Skapad 2018-11-20 08:56 i Gullstensskolan äldre Gullspång
Hinduism & Buddhism
Grundskola 7 Religionskunskap
Att släcka livstörsten, sluta springa i "hamsterhjulet" att äntligen få släcka livets ljus, äntligen få vila...

Innehåll

Vi skall i detta ämnesområde arbeta med de två religioner som kretsar kring återfödelse, en är polyteistisk och den andra ateistisk. Vilket gör dem både väldigt udda i jämförelse med de andra tre världsreligionerna. Vi skall självfallet arbeta med Hinduism och Buddhism.

Uppgifter

  • Träna inför provet

  • Träna inför provet

  • Vad vi gjort under V.14

  • Träna inför prov

  • Vad vi gjort under V.13

Matriser

Re
Religion

På väg mot målen
E-nivå
C-nivå
A-nivå
Världsreligionerna
Eleven har grundläggande kunskaper om kristendomen och de andra världsreligionerna och visar det genom att beskriva centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar inom religionerna.
Eleven har goda kunskaper om kristendomen och de andra världsreligionerna och visar det genom att förklara och visa på samband mellan centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar inom religionerna.
Eleven har mycket goda kunskaper om kristendomen och de andra världsreligionerna och visar det genom att förklara och visa på samband och generella mönster kring centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar inom religionerna.
Likheter & skillnader
Dessutom för eleven enkla resonemang om likheter och skillnader inom och mellan några religioner och andra livsåskådningar.
Dessutom för eleven utvecklade resonemang om likheter och skillnader inom och mellan några religioner och andra livsåskådningar.
Dessutom för eleven välutvecklade och nyanserade resonemang om likheter och skillnader inom och mellan några religioner och andra livsåskådningar.
Samband med samhälleliga förhållanden
Eleven kan utifrån undersökningar om hur religioner kan påverkas av och påverka samhälleliga förhållanden och skeenden beskriva enkla samband med enkla och till viss del underbyggda resonemang.
Eleven kan utifrån undersökningar om hur religioner kan påverkas av och påverka samhälleliga förhållanden och skeenden beskriva förhållandevis komplexa samband med utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang.
Eleven kan utifrån undersökningar om hur religioner kan påverkas av och påverka samhälleliga förhållanden och skeenden beskriva komplexa samband med välutvecklade och väl underbyggda resonemang.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: