Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Sång

Skapad 2018-11-20 15:20 i Sofia skola Stockholm Grundskolor
Sång
Grundskola 7 – 9 Musik
Vi sjunger sånger i olika genrer. Hela klassen sjunger gemensamt. En gång/termin görs en enkel ljudinspelning som bara lyssnas på av mig för att jag ska kunna ge alla elever en personlig feedback och en rättvis bedömning. Inspelningen raderas sedan och delas inte vidare. Vid inspelningstillfället använder vi en välkänd, enkel melodi i olika tonarter. Allt för att alla elever ska kunna prestera sitt bästa utifrån sitt röstläge o.s.v.

Innehåll

Kunskapskrav:

E: Eleven kan delta i gemensam sång och följer då med viss säkerhet rytm och tonhöjd. Dessutom sjunger eller spelar eleven på något instrument i någon genre med delvis fungerande teknik och i viss mån passande karaktär. Eleven kan då bidra till att bearbeta och tolka musiken till ett musikaliskt uttryck.

C: Eleven kan delta i gemensam sång och följer då med relativt god säkerhetrytm och tonhöjd. Dessutom sjunger eller spelar eleven på något instrument i någon genre med relativt väl fungerande teknik och passande karaktär. Eleven kan då bearbeta och tolka musiken till ett delvis personligt musikaliskt uttryck.

A: Eleven kan delta i gemensam sång och följer då med god säkerhet rytm och tonhöjd. Dessutom sjunger eller spelar eleven på något instrument i någon genre med väl fungerande teknik och passande karaktär. Eleven kan då bearbeta och tolka musiken till ett personligt musikaliskt uttryck.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: