Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Ergonomi inlämningsuppgift

Skapad 2018-11-20 23:41 i Kungsholmens gymnasium Stockholm Gymnasieskolor
Gymnasieskola Idrott och hälsa
Ergonomi (av grekiskans ergo, arbete och nomo, lag) är läran om hur arbetsredskap och arbetsmiljö påverkar människan. I ett separat dokument har ni fått en uppgift där ni ska analysera er arbetsmiljö- skolan under en vardag samt ett tänkt yrke ni skulle kunna se er arbeta med i framtiden.

Innehåll

Inlämning torsdag vecka 50. Lycka till!

Uppgifter

 • Ergonomiuppgift inlämning torsdag v. 50

Kopplingar till läroplanen

 • Kunskapskrav
 • Eleven kan utförligt och nyanserat redogöra för de krav som olika situationer ställer på ergonomisk anpassning av rörelser. Eleven kan med säkerhet anpassa sina rörelser ergonomiskt till olika situationer och utförligt och nyanserat diskutera hur arbets- och studiemiljöer kan anpassas till människan.
  Idr  A
 • Eleven kan utförligt redogöra för de krav som olika situationer ställer på ergonomisk anpassning av rörelser. Eleven kan med viss säkerhet anpassa sina rörelser ergonomiskt till olika situationer och utförligt diskutera hur arbets- och studiemiljöer kan anpassas till människan.
  Idr  C
 • Eleven kan översiktligt redogöra för de krav som olika situationer ställer på ergonomisk anpassning av rörelser. Eleven kan med viss säkerhet anpassa sina rörelser ergonomiskt till olika situationer och översiktligt diskutera hur arbets- och studiemiljöer kan anpassas till människan.
  Idr  E
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: