Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Getingeskolans Yrkesmässa

Skapad 2018-11-23 09:50 i Getingeskolan Halmstad
Grundskola 7 – 9 Bild Svenska Samhällskunskap Svenska som andraspråk
Detta är ett mindre arbetsområde där skola och olika företag samarbetar. Ni skuggar ett yrke under två dagar för att sedan sammanställa en monter där ni presenterar yrket och i mindre utsträckning det företag ni varit på. Ni kommer att arbeta med att kombinera bild med olika texter. Detta arbete är ämnesövergripande och ett samarbete mellan Bild, Samhällskunskap och Svenska.

Innehåll

Detta är ett mindre arbetsområde där skola och olika företag samarbetar.

Ni skuggar ett yrke under två dagar för att sedan sammanställa en monter där ni presenterar yrket och i mindre utsträckning det företag ni varit på. Ni kommer att arbeta med att kombinera bild med olika texter. Detta arbete är ämnesövergripande och ett samarbete mellan Bild, Samhällskunskap och Svenska. 

Er monter ska vara klar för utställning torsdag den 6 december. Fram tills dess kommer ni att skriva tackbrev, sätta ihop ett personligt brev och CV samt sammanställa intervju och fakta om yrket. Ni ska även kombinera era texter med bilder för att skapa en inbjudande och tydlig monter att ställa ut på Yrkesmässan 6 december.

 

Bifogat i denna planering hittar ni instruktioner och mallar för olika de olika delmoment ni ska genomföra.

Uppgifter

  • checklista för yrkesmässan

  • Personligt brev och CV

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: