Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Geografi

·

Årskurs:

F

Hållbar utveckling

Apelskolan, Falkenberg · Senast uppdaterad: 26 november 2018

Hållbar utveckling och vår gemensamma miljö rör oss alla, men vad är hållbar utveckling och vad kan jag göra för att bidra till en bättre miljö?

I detta arbetsområde kommer vi att arbeta med hållbar utveckling och miljöfrågor. Vi kommer att utforska samband mellan det som sker med vår moder jord och hur vi brukar den. Vad händer egentligen där ute i atmosfären och vilka miljöproblem ser vi idag? Dessa frågor ska vi också titta närmare på. 

Vi kommer att titta på film - The day after tomorrow, läsa text i boken So.s 4 sidor 75-95 (finns även på inläsningstjänst)  och sedan besvara frågorna i det dokument jag skapat. I dokumentet finns även en del länkar som ni ska titta på. 

Detta är sista området innan vi tar jullov och jag behöver få in era arbetsuppgifterna senast den 11 december

Jag bifogar dokumentet även här. 


Läroplanskopplingar

analysera hur naturens egna processer och människors verksamheter formar och förändrar livsmiljöer i olika delar av världen,

utforska och analysera samspel mellan människa, samhälle och natur i olika delar av världen,

värdera lösningar på olika miljö- och utvecklingsfrågor utifrån överväganden kring etik och hållbar utveckling.

Klimatförändringar, olika förklaringar till dessa och vilka konsekvenser förändringarna kan få för människan, samhället och miljön i olika delar av världen.

Sårbara platser och naturgivna risker och hot, till exempel översvämningar, torka och jordbävningar, och vilka konsekvenser det får för natur- och kulturlandskapet.

På vilka sätt sårbara platser kan identifieras och hur individer, grupper och samhällen kan förebygga risker.

Samband mellan fattigdom, ohälsa och faktorer som befolkningstäthet, klimat och naturresurser.

Eleven har mycket goda kunskaper om samspelet mellan människa, samhälle och natur, och visar det genom att föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av befolkningsfördelning, migration, klimat, vegetation och klimatförändringar i olika delar av världen.

Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett väl fungerande sätt.

Eleven för välutvecklade och väl underbyggda resonemang om klimatförändringar och olika förklaringar till dessa samt deras konsekvenser för människa, samhälle och miljö i olika delar av världen.

Eleven kan resonera om olika ekologiska, ekonomiska och sociala hållbarhetsfrågor och redogör då för välutvecklade och väl underbyggda förslag på lösningar där några konsekvenser för människa, samhälle och natur vägs in.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter
Hållbar utveckling

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback