Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bollspel V 48 - 50

Skapad 2018-11-26 12:21 i Forssaklackskolan Borlänge
Under följande moment kommer eleverna få bekanta sig med några traditionella bollspel. Eleverna får lära sig grunderna i de olika bollspel samt de vanligaste reglerna. De kommer kommer att ägna ett eller flera lektionstillfälle/n till varje bollspel.
Grundskola 7 – 9 Idrott och hälsa
Under de kommande tre veckorna ska vi hålla på med bollspel. Du kommer också att få lära dig grunderna i spelet samt vilka regler som gäller. Tillsammans med dina klasskamrater får du träna samarbete som är grunden i de flesta bollspelen.

Innehåll

V48

Volleyboll

Vi kommer att träna på grundslagen, gå igenom regler och för de som vill kommer vi att spela lite matcher.

V49

Innebandy

Vi kommer att träna på att passa och ta emot boll, gå igenom regler och för de som vill kommer vi att spela lite matcher.

V50

Basket

Vi kommer att träna på att passa och ta emot boll, gå igenom regler och för de som vill kommer vi att spela lite matcher.

 

Matriser

Idh
Bollspel (Inomhus)

Rubrik 1

Olika lekar, spel och idrotter, inomhus och utomhus, samt danser och rörelser till musik.
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Aspekt 1
Sammansatta motoriska grundformer i olika spel och idrotter och hur rörelserna anpassas till aktiviteten.
Du kan delta i spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer och varierar och anpassar dina rörelser till viss del till aktiviteten.
Du kan delta i spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer och varierar och anpassar dina rörelser relativt väl till aktiviteten.
Du kan delta i spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer och varierar och anpassar dina rörelser väl till aktiviteten.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: