Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Väggförvaring med fickor

Skapad 2018-11-29 14:45 i Tunge skola Kungälv
Sy en väggficka och få med en extra hantverksteknik som dekoration.
Grundskola 4 – 6 Slöjd
Fundera över vad du kan behöva förvara i fickor på din vägg. Spel? Boken du just läser? Eller kanske till familjens hall? Alla i familjen har en varsin ficka till nycklar och andra småsaker. Eller kommer du på något annat?

Innehåll

Förvaring med fickor

Planera och fundera på vilka mått dina fickor ska ha, det bestämmer hur stor bottenplatta du behöver. Rita mallar, glöm inte att planera så att du får med sömsmån. Fundera ut vad du ska ha i fickorna och se till att detta får plats och fyller sin funktion. Rita och skriv hur du vill ha det.

Utöver hantverkstekniken sömnad ska du få in en hantverksteknik till. Exempel på detta kan vara textiltryck, broderi, virkning eller något annat du kommer på.

Skissa och skriv mått tydligt i din loggbok! 

Du kan med fördel använda material från spillådan!

 

Kunskapsområde:

·         Extra fokus på idéutveckling, överväganden, framställning och värdering (hur du skriver om ditt arbete i din loggbok).

·         Sömnad och minst en hantverksteknik till. Se till att skriva om de olika begrepp och ord som är kopplade till de hantverkstekniker du använder.

 

Lycka till!!

Anna

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Handverktyg, redskap och maskiner, hur de benämns och hur de används på ett säkert och ändamålsenligt sätt.
  Sl  4-6
 • Några former av hantverkstekniker, till exempel virkning och urholkning. Begrepp som används i samband med de olika teknikerna.
  Sl  4-6
 • Två- och tredimensionella skisser, modeller, mönster och arbetsbeskrivningar, såväl med som utan digitala verktyg. Hur de kan läsas, följas och kopplas till matematiska beräkningar.
  Sl  4-6
 • Slöjdarbetets olika delar: idéutveckling, överväganden, framställning och värdering av arbetsprocessen. Hur delarna i arbetsprocessen samverkar till en helhet.
  Sl  4-6
 • Dokumentation av arbetsprocessen i ord och bild, såväl med som utan digitala verktyg.
  Sl  4-6
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: