Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Droger - ht 2018

Skapad 2018-12-03 09:47 i Gluntens montessoriskola Grundskolor
Information, diskussion och kunskapssökning om olika droger
Grundskola 8 Fysik Biologi Kemi
Så mycket prat om vad man inte ska göra ...

Innehåll

Beskrivning av arbetsområdet:

Under höstterminens sista veckor diskuterar vi droger, hur de påverkar kroppen, individen och samhället. Det blir korta genomgångar, diskussioner och värderingsövningar. Som examinerande uppgifter får du resonera om källkritik och förklara hur du ser på en fråga som handlar om droger.  

Matriser

Fy Bi Ke
Översikt och bedömning

Syfte
Centralt innehåll
Förmåga
Nivå E
Nivå C
Nivå A
Utvecklas i att använda kunskaper i biologi för att granska information, kommunicera och ta ställning i frågor som rör hälsa.
Hur den fysiska och psykiska hälsan påverkas av beroendeframkallande medel.
1. Att diskutera hälsofrågor, motivera ställningstaganden, beskriva konsekvenser
Du kan diskutera frågor som rör hälsa och skiljer då fakta från värderingar och formulerar ställningstaganden med enkla motiveringar samt beskriver några tänkbara konsekvenser.
Du kan diskutera frågor som rör hälsa och skiljer då fakta från värderingar och formulerar ställningstaganden med utvecklade motiveringar samt beskriver några tänkbara konsekvenser.
Du kan diskutera frågor som rör hälsa och skiljer då fakta från värderingar och formulerar ställningstaganden med välutvecklade motiveringar samt beskriver några tänkbara konsekvenser.
Utveckla förmågan att samtala om naturvetenskapligt innehåll.
Hur den fysiska och psykiska hälsan påverkas av beroendeframkallande medel.
3. Informationssökning och källkritik
Du kan söka naturvetenskaplig information och använder då olika källor och för enkla och till viss del underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Du kan söka naturvetenskaplig information och använder då olika källor och för utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Du kan söka naturvetenskaplig information och använder då olika källor och för välutvecklade och väl underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: