Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Astronomi

Skapad 2018-12-03 16:56 i Ugglums skola Partille
Grundskola 6 Fysik
Vi lär oss mer om vår plats i vårt solsystem och i universum, och hur vi påverkas av himlakroppars rörelser.

Matriser

Fy
Astronomi

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Astronomi
Din förmåga att beskriva fenomen inom astronomi.
Du beskriver och ger exempel på himlakroppars rörelse i förhållande till varandra och för enkla resonemang om hur dag och natt, månader och årstider uppkommer.
Du beskriver och ger exempel på himlakroppars rörelse i förhållande till varandra och för utvecklade resonemang om hur dag och natt, månader och årstider uppkommer.
Du beskriver och visar på samband på himlakroppars rörelse i förhållande till varandra och för välutvecklade resonemang om hur dag och natt, månader och årstider uppkommer.
Begrepp
Din förmåga att beskriva genom att använda begrepp.
Du har grundläggande kunskaper om rymden och du visar det genom att ge exempel och beskriva fenomen med viss användning av fysikaliska begrepp.
Du har goda kunskaper om rymden och visar det genom att ge exempel och beskriva fenomen med relativt god användning av fysikaliska begrepp.
Du har mycket goda kunskaper om rymden och visar det genom att ge exempel och beskriva fenomen med god användning av fysikaliska begrepp.
Söka och granska
Din förmåga att söka information och granska informationen och källorna.
Du kan söka information och du använder olika källor, och för enkla resonemang om informationens och källornas användbarhet
Du kan söka information, och du använder då olika källor, och för utvecklade resonemang om informationens och källornas användbarhet.
Du kan söka information, och du använder då olika källor, och för välutvecklade resonemang om informationens och källornas användbarhet.
Använda information
Din förmåga att använda den information du sökt.
Du kan använda information som du sökt i diskussioner och för att skapa texter och andra framställningar med viss anpassning till sammanhanget.
Du kan använda information som du sökt i diskussioner och för att skapa texter och andra framställningar med relativt god anpassning till sammanhanget.
Du kan använda information som du sökt i diskussioner och för att skapa texter och andra framställningar med god anpassning till sammanhanget.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: