Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Hissen- en radioteater

Skapad 2018-12-04 14:47 i Ytterbyskolan Kungälv
Grundskola 7 – 9 Svenska
Nu ska du få jobba med berättande och ljud i kombination, då blir det radioteater!

Innehåll

Arbeta i grupp. Teatern ska handla om att era karaktärer fastnar i en hiss tillsammans. Skriv manus tillsammans i ett delat dokument. Börja med att bestämma och beskriva karaktärerna. Skriv sedan repliker och markera med parentes om repliken ska sägas på ett speciellt sätt. 

Kopplingar till läroplanen

 • Kunskapskrav
 • Eleven kan skriva olika slags texter med viss språklig variation, enkel textbindning och i huvudsak fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och strukturer.
  Sv  E 9
 • De berättande texter eleven skriver innehåller enkla gestaltande beskrivningar och berättargrepp samt dramaturgi med enkel uppbyggnad.
  Sv  E 9
 • Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett i huvudsak fungerande sätt kan eleven förtydliga, förstärka och levandegöra sina texters budskap.
  Sv  E 9
 • Dessutom kan eleven ge enkla omdömen om texters innehåll, språk och uppbyggnad och utifrån respons bearbeta texter mot ökad tydlighet, kvalitet och uttrycksfullhet på ett i huvudsak fungerande sätt.
  Sv  E 9
 • Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med enkla och till viss del underbyggda argument på ett sätt som till viss del för samtalen och diskussionerna framåt.
  Sv  E 9
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: