Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Världsreligionerna

Skapad 2018-12-04 17:07 i Essingeskolan Stockholm Grundskolor
Grundskola 4 – 6 Religionskunskap
Vad är religion? Vad är skillnad mellan vetenskap och tro? Vilka är de största religionerna? Vilka symboler, heliga platser och vilken utbredning har de i världen?

Innehåll

Et kort tema om de fem världsreligionerna. 

Matriser

Re
Världsreligionerna

E
C
A
Analysera kristendomen och andra religioner
Eleven har grundläggande kunskaper om några heliga platser eller rum, ritualer och levnadsregler som hör till världsreligionerna och visar det genom att föra enkla resonemang om likheter och skillnader mellan några religioner.
Eleven har goda kunskaper om några heliga platser eller rum, ritualer och levnadsregler som hör till världsreligionerna och visar det genom att föra utvecklade resonemang om likheter och skillnader mellan några religioner.
Eleven har mycket goda kunskaper om några heliga platser eller rum, ritualer och levnadsregler som hör till världsreligionerna och visar det genom att föra välutvecklade och nyanserade resonemang om likheter och skillnader mellan några religioner.
Reflektera över livsfrågor och sin egen och andras identitet.
Eleven kan också föra enkla resonemang om hur livsfrågor skildras i olika sammanhang och vad religioner och andra livsåskådningar kan betyda för olika människor på ett sätt som till viss del för resonemanget framåt.
Eleven kan också föra utvecklade resonemang om hur livsfrågor skildras i olika sammanhang och vad religioner och andra livsåskådningar kan betyda för olika människor på ett sätt som för resonemanget framåt.
Eleven kan också föra välutvecklade och nyanserade resonemang om hur livsfrågor skildras i olika sammanhang och vad religioner och andra livsåskådningar kan betyda för olika människor på ett sätt som för resonemanget framåt och fördjupar eller breddar det.
Ny aspekt
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: