Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Hållbar utveckling del 2

Skapad 2018-12-05 16:21 i Vasaskolan Hedemora
Grundskola 8 Geografi
Detta är det som berör geografi i det ämnesövergripande arbetet med NO som pågått under höstterminen i åk 8 (Några elever kan ha berört ytterligare två mål som berör klimatförändringar vilket var något som vi för övrigt arbetade med i åk 7)

Matriser

Ge
Hållbar utveckling del 2

Rubrik 1

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Hållbarhetsfrågor
Eleven kan resonera om olika ekologiska, ekonomiska och sociala hållbarhetsfrågor och redogör då för enkla och till viss del underbyggda förslag på lösningar där några konsekvenser för människa, samhälle och natur vägs in.
Eleven kan resonera om olika ekologiska, ekonomiska och sociala hållbarhetsfrågor och redogör då för utvecklade och relativt väl underbyggda förslag på lösningar där några konsekvenser för människa, samhälle och natur vägs in.
Eleven kan resonera om olika ekologiska, ekonomiska och sociala hållbarhetsfrågor och redogör då för välutvecklade och väl underbyggda förslag på lösningar där några konsekvenser för människa, samhälle och natur vägs in.
Begrepp
Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett i huvudsak fungerande sätt.
Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett relativt väl fungerande sätt.
Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett väl fungerande sätt.
Källhänvisningar
Eleven har redogjort för de källor som använts på ett funktionellt eller korrekt sätt. (OBS! I sammanhanget är detta som en slags avprickning och inte något som bedöms på flera nivåer) Egentlig kursplanetext på E-nivå: "Eleven kan undersöka omvärlden och använder då kartor och andra geografiska källor, teorier, metoder och tekniker på ett i huvudsak fungerande sätt, samt för enkla och till viss del underbyggda resonemang om olika källors trovärdighet och relevans."
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: