Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Impressionismen

Skapad 2018-12-06 18:19 i Östra skolan Falun
Vi går igenom konsstilen impressionism.
Grundskola 4 – 6 Bild

Vi kommer att gå igenom konsstilen impressionism. Vi kommer prata om vad som är speciellt med bilderna, tekniken och färgerna. Vi går igenom några konstnärer som använde sig av stilen.
Dessutom kommer vi göra praktiska bilduppgifter kopplade till stilen.

Innehåll

Varför ska vi göra det? Vad är syftet?

 

Bilder har stor betydelse för människors sätt att tänka, lära och uppleva sig själva och omvärlden. Vi omges ständigt av bilder som har till syfte att informera, övertala, underhålla och ge oss estetiska och känslomässiga upplevelser. Kunskaper om bilder betydelsefulla för att kunna uttrycka egna åsikter och delta aktivt i samhällslivet. Genom att arbeta med olika typer av bilder kan människor utveckla sin kreativitet och bildskapande förmåga.

Vad ska vi göra? Vad kommer jag att få undervisning om?

Vi kommer att gå igenom konstinriktningen impressionism. Vi kommer prata om vad som är speciellt med bilderna, tekniken och färgerna. Vi går igenom några konstnärer som använde sig av stilen.
Dessutom kommer vi göra praktiska bilduppgifter kopplade till stilen. Vi kommer att göra teknik övningar i akvarellteknik. Vi kommer att göra egna akvareller i impressionistisk stil.

Hur ska jag göra det? Det här ska vi göra:

Du kommer att få fakta om olika kända konstnärer som målade med konststilen som kallas impressionism. Vi kommer att prata och diskutera olika konstverk tillsammans. Vi kommer att titta på vilken teknik konstnärerna har använt, vad de har använt för färger och hur de har satt ihop sina bilder.

Utifrån den gemensamma genomgången kommer du själv att få skapa ett eget konstverk kopplat till konststilen.

Du kommer att få redovisa och beskriva din process från skiss till färdig målning. 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: