Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Pedagogisk planering i Ryska, årsk 7-9, 2018

Skapad 2018-12-09 15:01 i Modersmålsundervisningen Lunds för- och grundskolor
Grundskola F – 9
Hur beskrivningar av skönlitterära huvudpersoner och dess historiska och kulturella miljö hjälper oss att förstå och relatera till den nuvarande ryska staten och det ryska språket, vars betydelse räcker sig långt över den ryska statens geografiska gränser?

Innehåll

Vi fortsätter att fördjupa oss i den historisk skönlitteratur genren, samt skaffa historisk fakta och information om ryska statens födelse och etablering under hela perioden fram till v49. Hur beskrivningar av skönlitterära huvudpersoner och dess historiska och kulturella miljö hjälper oss att förstå och relatera till den nuvarande ryska staten och det ryska språket, vars betydelse räcker sig långt över ryska statens geografiska gränser?

Vi fördjupa oss genom att lyssna på individuella power point presentationer om olika städer och dess historisk och kulturell arv som präglas bland annat av rysk kultur och tradition.

Vi lär oss att presentera, reflektera, analysera och utvärdera varandras arbete enligt BFL-principer.

Vi fortsätter att jobba på att förbättra vår färdighet att skriva i olika genrer.

Under v49,50,51 ska vinterns högtider som Jul, Lucia, och Nyår, samt många aktiviteter som sker i samband med dessa högtider uppmärksammas.

Detta ska vi göra genom att läsa berättelser om vinterns olika högtider i olika genrer samt leka, spela språkspel och pussla.    

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: