Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Vecka 50

Skapad 2018-12-09 15:40 i Tiunda förskola Uppsala kommunala förskolor
Förskola
Den första snön har kommit! Denna vecka kommer vi att fortsätta med pågående teman och dessutom ha en Luciasamling tillsammans på torsdag.

Innehåll

Planering V. 50

Idag kom äntligen den första snön! Nu känns det verkligen som att vintern är på väg. Den här veckan kommer vi att fortsätta att läsa på temat Jul och sjunga olika Julsånger som barnen önskar! Det har blivit ett populärt inslag att sätta oss ner och läsa och ha en lugn stund tillsammans. Vi kommer även att fortsätta med Trygghetsvandringarna. Det tar lite tid eftersom vi går runt tillsammans med ett barn i taget och ställer frågorna för att vi ska kunna bemöta varje barn individuellt och lyssna in just deras tankar. Dessutom fortsätter vi skapa med vårt återvinningsmaterial. Barnen skapar otroligt häftiga och kreativa saker med vårt återvinningsmaterial och om ni vill får ni gärna ta med mer till förskolan!

 

Torsdag den 13/12 kommer vi på Orange att ha en Luciasamling tillsammans med den Rosa avdelningen. Då kommer vi tillsammans sjunga några sånger som barnen varit med och önskat. Vi kommer även denna dag att skapa och förbereda inför vårt vinterpyssel den 18 dec. 

Önskesånger:

  • Mössens julafton

  • Blinka lilla stjärna

  • I ett hus vid skogen slut

  • Ute är mörkt och kallt

  • Midnatt råder

 

Idag uppmärksammade vi Nobeldagen och talade lite om vad Nobelpriset är och hur en Nobelmiddag går till. Till lunch fick vi lite extra lyxig mat och dessutom en liten dessert!

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: