Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Vecka 50

Skapad 2018-12-10 09:36 i Tiunda förskola Uppsala kommunala förskolor
Förskola
Den här veckan vinterpysslar vi tillsammans och sjunger olika sånger som känns aktuella för barnen och årstiden. Även ni familjer är välkomna till oss nu på onsdag förmiddag för vinterpyssla tillsammans med barnen.

Innehåll

Vinterpyssel

På onsdag förmiddag, den 12/12 klockan 9-10.30 är ni familjer varmt välkomna till oss på avdelning Rosa. I våra två ateljéer på plan 2 får ni vinterpyssla tillsammans med era barn. Vi ser fram emot en trevlig förmiddag tillsammans er familjer! Meddela oss om ni kommer eller inte. De barn som inte har föräldrar som kan komma på onsdag får pyssla tillsammans med oss pedagoger vid annat tillfälle.

Luciasångsamling

På torsdag, den 13/12 kommer avdelning Rosa och Orange ha en gemensam Luciasångsamling tillsammans (barn och pedagoger). Några av sångerna vi planerar att sjunga på Luciasångsamlingen:

 • Ute är mörkt och kallt
 • Midnatt råder ("Tipp tapp"
 • Mössens julafton
 • I ett hus vid skogens slut
 • Blinka lilla stjärna där (svenska, engelska och spanska)

Julkalender

Före lunch öppnar vi dagens lucka i vår digitala julkalender. Jag har valt att använda Naturhistoriska riksmuséets julkalender ”Djurens jul”. Till varje lucka finns en gåta skriven på rim. Svaret på rimmet låser upp dagens lucka! Bakom varje lucka finns en spännande video med närbilder på djur. Filmerna visar beteenden som är typiska för djuren. I filmerna finns både fakta om djuren och diskussionsfrågor som man kan arbeta vidare med. Varje film är cirka 30 sekunder lång.

Skapande aktiviteter i vår ateljé

I vår ateljé fortsätter vi att skapa med återvinningsmaterial.

De barn som inte har föräldrar som kan komma till vår vinterpysseldag erbjuds samma aktiviteter tillsammans med oss pedagoger.

 

 

 

Kopplingar till läroplanen

 • känner delaktighet i sin egen kultur och utvecklar känsla och respekt för andra kulturer,
  Lpfö98 Rev. 2016
 • utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och drama,
  Lpfö98 Rev. 2016
 • utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen,
  Lpfö98 Rev. 2016
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: