Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Nationella minoriteter och MR

Skapad 2018-12-14 13:28 i Ållebergsgymnasiet Falköping
Grundskola F Samhällskunskap
I det här momentet arbetar vi med mänskliga rättigheter och Sveriges fem minoritetsgrupper

Matriser

Sh
Nationella minoriteter och MR

Nivå 1
E-nivå
Nivå 2
C-nivå
Nivå 3
A-nivå
Aspekt 1
Samhällsstrukturer
Du har BASKUNSKAPER om olika samhällsstrukturer. Du kan undersöka och beskriva hur sociala, rättsliga, ekonomiska och politiska strukturer i samhället är uppbyggda och fungerar. Du beskriver hur samhällsstrukturerna hänger ihop med varandra på ett ENKELT sätt
Du har GODA KUNSKAPER om olika samhällsstrukturer. Du kan undersöka och beskriva hur sociala, rättsliga, ekonomiska och politiska strukturer i samhället är uppbyggda och fungerar. Du beskriver hur samhällsstrukturerna hänger ihop med varandra på ett UTVECKLAT sätt
Du har MYCKET GODA KUNSKAPER om olika samhällsstrukturer. Du kan undersöka och beskriva hur sociala, rättsliga, ekonomiska och politiska strukturer i samhället är uppbyggda och fungerar. Du beskriver hur samhällsstrukturerna hänger ihop med varandra på ett VÄLUTVECKLAT sätt
Ny aspekt
Mänskliga rättigheter
Du har BASKUNSKAPER om de mänskliga rättigheterna, vad de betyder och kan ge exempel på hur man arbetar med dem i olika delar av världen.
Du har GODA KUNSKAPER om de mänskliga rättigheterna, vad de betyder och kan ge exempel på hur man arbetar med dem i olika delar av världen.
Du har MYCKET GODA KUNSKAPER om de mänskliga rättigheterna, vad de betyder och kan ge exempel på hur man arbetar med dem i olika delar av världen.
Ny aspekt
Demokratiska värden och processer
Du kan diskutera på ett ENKELT sätt hur människor och samhällen påverkar varandra. Du beskriver saker som har betydelse för människors möjligheter att påverka sitt och andras liv. Du beskriver hur sakerna hänger ihop med varandra på ett ENKELT sätt.
Du kan diskutera på ett UTVECKLAT sätt hur människor och samhällen påverkar varandra. Du beskriver saker som har betydelse för människors möjligheter att påverka sitt och andras liv. Du beskriver hur sakerna hänger ihop med varandra på ett UTVECKLAT sätt.
Du kan diskutera på ett VÄLUTVECKLAT sätt hur människor och samhällen påverkar varandra. Du beskriver saker som har betydelse för människors möjligheter att påverka sitt och andras liv. Du beskriver hur sakerna hänger ihop med varandra på ett VÄLUTVECKLAT sätt.
Ny aspekt
Minoriteters rättigheter
Du har kunskaper om de nationella minoriteterna, deras särställning och deras rättigheter
Du har kunskaper om de nationella minoriteterna, deras särställning och deras rättigheter
Du har kunskaper om de nationella minoriteterna, deras särställning och deras rättigheter
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: