Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Extrauppgift GS - Landskap

Skapad 2018-12-16 12:44 i Åsaskolan 6-9 Kungsbacka Förskola & Grundskola
Grundsärskola F – 8
Utifrån ett foto ska du måla en bild av ett landskap i akryl, akvarell eller pastellkritor. Vi arbetar på A4. Uppgiften är en extrauppgift som vi arbetar med under ht18 och vt19.

Innehåll

MÅL

Vad ska vi kunna?

  • Du skall i akvarell känna till teknikerna vått-i-vått och vått-på-torrt.
  • du skall känna till hur akvarell, akryl och pastell fungerar.
  • Du ska kunna skapa en bild utifrån en förlaga.
  • Du ska visa att du kan använda materialet på rätt sätt, samt hur man rengör dem. 

ARBETSFORMER

Du får själv bestämma vilken teknik du vill använda dig av. Vi arbetar på A4.

BEDÖMNING

Hur och när ska vi bedömas?

Du kommer att bedömas kontinuerligt under din arbetsprocess, samt det färdiga resultatet.

Matriser

Särskola Bild åk 7-9

Betyg E
Betyg D
Betyg C
Betyg B
Betyg A
Framställa bilder
Eleven kan medverka i att framställa olika typer av berättande och informativa bilder och i att arbeta med olika verktyg, tekniker och material.
Eleven kan på ett delvis fungerande sätt framställa olika typer av berättande och informativa bilder och arbeta med olika verktyg, tekniker och material.
Eleven kan på ett väl fungerande sätt framställa olika typer av berättande och informativa bilder och arbeta med olika verktyg, tekniker och material.
Kombinera
Dessutom bidrar eleven till att kombinera bilder med text och ljud så att de olika delarna samspelar.
Dessutom kombinerar eleven bilder med text och ljud så att de olika delarna till viss del samspelar.
Dessutom kombinerar eleven bilder med text och ljud så att de olika delarna samspelar väl.
Jämföra
Eleven medverkar i att jämföra olika bilder och bidrar då till resonemang om bilduttryck och stilar i några olika tidsepoker.
Eleven jämför olika bilder på ett delvis fungerande sätt och för då enkla resonemang om bilduttryck och stilar i några olika tidsepoker.
Eleven jämför olika bilder på ett väl fungerande sätt och för då välutvecklade resonemang om bilduttryck och stilar i några olika tidsepoker.
Undersökningar
Utifrån undersökningar av hur bilder uttrycker identitet, sexualitet, etnicitet och maktrelationer bidrar eleven till resonemang om bilders budskap, hur de kan användas och vilken påverkan de kan ha.
Utifrån undersökningar av hur bilder uttrycker identitet, sexualitet, etnicitet och maktrelationer för eleven enkla resonemang om bilders budskap, hur de kan användas och vilken påverkan de kan ha.
Utifrån undersökningar av hur bilder uttrycker identitet, sexualitet, etnicitet och maktrelationer för eleven välutvecklade resonemang om bilders budskap, hur de kan användas och vilken påverkan de kan ha.
Ämnesspecifika ord
Eleven kan använda några ämnesspecifika ord, begrepp och symboler i resonemang om bilder, verktyg, tekniker och material, i egna frågor och vid bidrag till omdömen om arbetsprocesser och bildarbeten.
Eleven kan använda många ämnesspecifika ord, begrepp och symboler på ett delvis ändamålsenligt sätt i egna frågor, i resonemang om bilder, verktyg, tekniker och material och i enkla omdömen om arbetsprocesser och bildarbeten.
Eleven kan använda många ämnesspecifika ord, begrepp och symboler på ett ändamålsenligt sätt i egna frågor, i resonemang om bilder, verktyg, tekniker och material och i välutvecklade omdömen om arbetsprocesser och bildarbeten.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: