Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Rörelse till musik åk 8 VT

Skapad 2019-01-07 14:58 i Svensgårdsskolan Helsingborg
Grundskola 7 Idrott och hälsa
Under arbetsområdet kommer du att få träna på att utföra rörelser till musik. Du kommer att få möjlighet att utveckla din förmåga att variera och anpassa dina rörelser utifrån den takt och rytm som finns i musiken. Du kommer både att träna på härma och att få hitta på egna steg/rörelser.

Innehåll

 

Detta ska du lära dig:

Mål: Du kommer får prova, härma och röra sig i takt i olika aktiviteter kopplat till musik

 

Mål: Du kommer få planera och genomföra ett rörelseprogram utifrån givna ramar

 

 

 

Så här kommer du att få arbeta:

Du kommer på olika sätt; enskilt, grupp, och klass få testa på olika danssteg till olika låtar.

Du kommer även få träna att lyssna och röra dig till olika typer av låtar, där låtens puls är i fokus. 

 

 

Så här kommer pedagogen att bedöma dig:

Bedömning kommer ske kontinuerligt under detta block där tonvikten ligger på uppgiften (se nedan)

 

 

Uppgifter

  • Rörelse till musik åk 8 - Skapa egen dans med bestämda ramar

Matriser

Idh
Rörelse till musik åk 8 VT

F
E
I danser och rörelse- och träningsprogram till musik anpassar eleven till viss del sina rörelser till takt, rytm och sammanhang. Eleven kan på ett i huvudsak fungerande sätt sätta upp mål för och planera träning och andra fysiska aktiviteter.
C
I danser och rörelse- och träningsprogram till musik anpassar eleven sina rörelser relativt väl till takt, rytm och sammanhang. Eleven kan på ett relativt väl fungerande sätt sätta upp mål för och planera träning och andra fysiska aktiviteter.
A
I danser och rörelse- och träningsprogram till musik anpassar eleven sina rörelser väl till takt, rytm och sammanhang. Eleven kan på ett väl fungerande sätt sätta upp mål för och planera träning och andra fysiska aktiviteter.
Takt och rytm
Du deltar på lektionerna och visar för läraren att du kan utföra olika rörelser i takt med musiken. Du skapar en egen koreografi i grupp och visar den för läraren.
Du kan ibland röra dig i takt till musikens puls. Du byter mellan rörelser Du kan ibland koordinera arm och benrörelser.
Du kan ofta röra dig i takt till musikens puls. Du byter mellan rörelser med flyt, men tappar bort dig ibland. Du koordinerar arm och benrörelser ofta.
Du kan alltid röra dig i takt till musikens puls. Du byter alltid mellan rörelser med flyt. Du koordinerar arm och benrörelser hela tiden.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: