👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Engelska: Pedagogisk planering 6-9

Skapad 2019-01-08 11:47 i KSU Värpinge Lunds för- och grundskolor
Grundskola F – 9
Pedagogisk planering i engelska för åk 6-9 på Värpingeskolan VT19

Innehåll

Engelska VT19

Vi jobbar löpande med engelskans förmågor: läsa, lyssna, tala och skriva. Elevernas kunskaper och utveckling kommer att utvärderas genom följande arbetsområden:

1) Musik och musikanalys - ca 5 veckor. Fokus på läsförståelse, hörförståelse och skriftlig förmåga. Vi läser och lyssnar på olika låttexter från olika genre och tittar på innehåll och språk. Eleverna får sedan välja en egen låt och skriva en musikanalys om den utifrån givna instruktioner. 

2) Crime stories/noveller - ca 4 veckor. Tillsammans läser vi noveller, diskuterar innehåll, språk och uppbyggnad. Fokus på läsförståelse och hörförståelse, men även den muntliga förmågan då vi diskuterar olika aspekter av genre/innehåll/ordval/språk. 

3) Engelsktalande länder - ca 4 veckor. Eleverna får lära sig om olika engelsktalande länder och får även skriva/skapa ett mindre arbete om ett engelsktalande land på ett mer kreativt sätt - så som en del av en guidebok eller en blogg (där en del kommer att bedömas muntligt). Fokus på den skriftliga förmågan, läsförståelse och muntlig förmåga. (kunskap om de olika länderna)

4) Film - 2 veckor

5) "Lost" - 2 veckor kreativ skrivuppgift som anpassas efter eleven. 

 

1-2 veckor kommer ägnas åt bara grammatik/träning inför nationella proven

 

Några elever (åk 6 och åk 9) kommer även att träna inför och genomföra nationella provet i engelska (läs - och hörförståelse och skriva)